Evenimentul ZileiSportCFR Cluj câștigă a 4-a Supercupă a României. Finala cu FCSB a fost decisă la penalty-uri

CFR Cluj câștigă a 4-a Supercupă a României. Finala cu FCSB a fost decisă la penalty-uri

CFR Cluj câștigă a 4-a Supercupă a României. Finala cu FCSB a fost decisă la penalty-uri
 Supercupa României 2020 a fost câștigată, joi seara, de campioana en-titre CFR Cluj care a învins deținătoarea Cupei, FCSB. După 0-0 în timpul regulamentar,  ardelenii s-au impus, scor 4-1 în urma loviturilor de departajare.

Meciul a avut loc pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti.

CFR Cluj a avut în față o formulă experimentală a celor de la FCSB, în special în repriza a doua, dar campioana nu a reușit să îl învingă pe Andrei Vlad în cele 90 de minute. A fost asediu la poarta „roș-albastră”, dar elevii lui Toni Petrea au rezistat.

Aproape tot meciul, ardelenii au ratat pe bandă rulantă. În primul sfert de oră, campioana a ratat 3 ocazii. Rondon a irosit apoi și el o șansă mare, iar în minutul 30, ardelenii au cerut penalty, dar Radu Petrescu i-a acordat galben lui Debeljuh pentru simulare.

Același Debeljuh a nimerit apoi bara, iar Deac a irosit ultima șansă a primei reprize. Înainte de startul părții secunde, Toni Petrea a făcut 5 schimbări simultan la FCSB, însă tot ardelenii au fost mai periculoși, scrie digisport.ro.

A fost 0-0 la capătul celor 90 de minute regulamentare, meciul a trecut la penalty-uri, unde elevii lui Edi Iordănescu au fost mult mai inspirați. Toți cei 4 executanți au transformat loviturile de departajare, în vreme ce de la FCSB au ratat Perianu și Șut.

CFR Cluj și-a adăugat astăzi cea de-a 4-a Supercupă în vitrină – 2009, 2010, 2018 și 2020.

 


Accesează: