Evenimentul Zilei > Sport > CFR Cluj, victorie chinuită cu Dinamo. Clujenii au jucat cu doi oameni în plus pe teren 
CFR Cluj, victorie chinuită cu Dinamo. Clujenii au jucat cu doi oameni în plus pe teren 

CFR Cluj, victorie chinuită cu Dinamo. Clujenii au jucat cu doi oameni în plus pe teren 

Campioana României s-a chinuit serios pentru a-şi trece în cont toate cele trei puncte din confruntarea cu Dinamo. CFR a marcat golul victoriei doar pe final, prin atacantul francez Bilel Omrani. În urma acestui succes, clujenii au redus handicapul faţă de liderul FCSB, la numai un singur punct.  

CFR Cluj a avut mult de tras în disputa de ieri seară, cu „câinii roşii”. Chiar dacă formaţia de la poalele Feleacului a evoluat, mai mult de o repriză, cu doi oameni în plus pe teren, după eliminările lui Paul Anton şi Florin Bejan, Dinamo a rezistat eroic şi a fost foarte aproape să smulgă o remiză. 

Golgheterul Bilel Omrani i-a salvat pe alb – vişinii cu zece minute înainte de ultimul fluier al întâlnirii de pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”. La capătul unei frumoase acţiuni a lui Alexandru Păun, vârful din Hexagon a îndeplinit o simplă formalitate şi a împins mingea în poartă. CFR – Dinamo s-a încheiat cu scorul de 1 – 0 pentru gazde, iar trupa din Gruia visează, în continuare, la un nou titlu. 

Edi Iordănescu apară arbitrajul

Deşi oficialii grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare s-au plâns de maniera de arbitraj a brigăzii conduse de centralul Marcel Bîrsan şi au acuzat uşurinţa cu care au fost dictate cele două eliminări din tabăra alb – roşiilor, Edi Iordănescu spune că echipa sa a meritat pe deplin victoria. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani îl apără pe Bîrsan şi afirmă răspicat că arbitrajul nu a influenţat rezultatul final afişat pe tabela de marcaj.   

„Până să apară primul cartonaş roşu, în unsprezece contra unsprezece pe teren, am avut două ocazii şi o bară. Nu înţeleg de ce se discută atât de mult. Cele două eliminări sunt justificate. Brigada de arbitri a avut un meci foarte greu, dar deciziile au fost, în mare măsură, bune. Am avut şi noi două situaţii în care puteam primi penalty” a declarat antrenorul clujenilor. 

Fiul „Generalului” se teme de lipsa de motivaţie a elevilor săi 

Fiul „Generalului” Anghel Iordănescu recunoaşte că Deac şi compania nu au prestat cel mai bun fotbal al lor din acest sezon, dar subliniază că importante sunt punctele obţinute. Edi Iordănescu crede că lupta pentru titlu va fi una lungă şi echilibrată, iar cea mai mare problemă a clujenilor va ţine de motivaţie. 

„Am avut un joc greu. Am suferit, însă am avut multe ocazii de gol. Dacă mingea ar fi intrat mai repede în poartă, altfel ar fi arătat lucrurile. M-au interesat punctele şi e bine că ne-am apropiat de FCSB. Ratăm foarte mult, iar portarul lor a fost cel mai bun om al meciului. Sunt mulţumit cu cele trei puncte. Nu este uşor să găseşti motivaţie pentru încă un titlu la CFR” a concluzionat tehnicianul trupei clujene.