Evenimentul Zilei > Sport > Victorie scandaloasă pentru FCSB. Un penalty inventat de arbitru și acuzații dure: „E inadmisibil”
Victorie scandaloasă pentru FCSB. Un penalty inventat de arbitru și acuzații dure: „E inadmisibil”

Victorie scandaloasă pentru FCSB. Un penalty inventat de arbitru și acuzații dure: „E inadmisibil”

Cunoscut pentru gafele pe care la face la majoritatea meciurilor pe care le arbitrează, Sebastian Colțescu a lovit din nou.

FCSB s-a impus, luni seară, pe terenul formației Gaz Metan Medias, scor 3-2, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 11-a a Ligii I. Victoria echipei finanțate a fost una cu scandal, obținută dintr-un penalty acordat în mod greșit de arbitrul Sebastian Colțescu. Mai întâi, oaspeții au deschis scorul prin Darius Olaru în minutul 11. Apoi, gazdele au egalat după ce Ronaldo Deaconu a transformat un penalty în minutul 16. Darius Olaru a lovit din nou în minutul 32, iar „roș-albaștrii” au intrat în avantaj la vestiare.

Medieșenii au egalat iarăși, prin Ricardo Valente (60), dar lovitura decisivă a fost dată de „centralul” Colțescu. Acesta a dictat o lovitură de la 11 metri în urma unui duel între Mihai Butean şi Octavian Popescu. Sergiu Buș a transformat și FCSB a plecat de la Mediaș cu 3 puncte. Însă lovitura dictată în favoarea formației pregătite de Toni Petrea a fost un cadou făcut de Colțescu, pentru că nu a existat contact.

„Trebuia să ne spună, nu să dea faulturi numai pentru ei”

„Ne-a fost furat un punct. E imposibil să dai una așa penalty. Era la doi metri de jucătorul nostru, el a dat cu piciorul în pământ. E inadmisibil la nivelul ăsta! Am întors jocul, i-am dominat în repriza a doua. Când pierzi în minutul 90 cu așa penalty, ce să mai zici?! Consider că dacă trebuia să câștige FCSB de la început, trebuia să ne spună, nu să dea faulturi numai pentru ei”, a declarat Ronaldo Deaconu, jucătorul ardelenilor.

„Nu mi se pare că există un contact. Jucătorul de la FCSB calcă cu piciorul drept în exterior, îi fuge brazda de sub picior și după aceea cade. Nu am văzut niciun contact. Dacă îl rașcheta, cădea imediat. Te poți păcăli ca arbitru la o astfel de fază”, a spus Ion Crăciunescu, fost arbitru, la Digi Sport.