Evenimentul Zilei > Sport > Becali, decizie-bombă! Investeşte banii „în femei”. Pe cine a pus ochii finanţatorul FCSB
Becali, decizie-bombă! Investeşte banii „în femei”. Pe cine a pus ochii finanţatorul FCSB

Becali, decizie-bombă! Investeşte banii „în femei”. Pe cine a pus ochii finanţatorul FCSB

Gigi Becali nu poate sta departe de fotbal, ca dovadă că doreşte să investească bani într-o echipă de fotbal feminin.

Gigi Becali investeşte într-unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal feminin din România. Forţat de FRF, patronul FCSB a încheiat un parteneriat cu FC Fair Play Bucureşti, o  echipă de fete care a fost înfiinţată în 2003.

Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 sunt obligate de FRF să aibă o grupă de fotbal feminin sub 15 ani

Nu este obligatoriu ca secţia de fotbal feminin să fie înfiinţată de la zero, ci sunt acceptate şi parteneriate cu echipe care deja există. Însă, din sezonul viitorul, echipele din Liga 1 sunt obligate să deţină o echipă de fotbal feminin, senioare şi două grupe de junioare, U13 şi U15.

Gigi Becali s-a orientat astfel şi a decis să investească în FC Fair Play Bucureşti, una dintre cele mai vechi echipe de fotbal feminin, din România. Antrenor aici este Ion Bărbăcioru, bun prieten cu Valeriu Argăseală.

Pentru acest an, Gigi Becali plăteşte pentru o echipă de junioare U15. Suma pe care patronul FCSB o achită anual este de 20.000 de euro. Banii nu par mulţi, dar pentru FC Fair Play Bucureşti – care evoluează în Liga 1 – reprezintă jumătate din bugetul pe un sezon întreg. Însă, începând cu sezonul viitor, Gigi Becali va fi nevoit să investească şi mai mulţi bani în club, deoarece este obligat să deţină şi o grupă U13, plus o echipă de senioare.

Pe lângă aceşti bani, fetele de la echipa U15 beneficiază şi de echipamentul original pe care îl folosesc cei de la FCSB

Când Răzvan Burleanu a anunţat noua condiţie de licenţiere, Gigi Becali a fost cel mai vehement. Patronul FCSB a avut atunci un derapaj sexist şi a anunţat că n-are nicio intenţie să-şi facă echipă de fotbal feminin.

”Lumea chiar şi-a pierdut minţile! Femeile poartă pantaloni şi bărbaţii fuste. Asta e moda la Londra! Bărbatul e făcut după chipul lui Dumnezeu, iar femeia e sclava bărbatului. Vreţi să fie batjocorit bărbatul? Asta e intenţia dracului! Femeia să aibă putere, iar bărbatul să fie schimonosit! Vrea să se strice familia! D-aia nu mai sunt familii, pentru că îşi pierd capul. Dacă Bodescu şi Burleanu zic, fac echipă de fotbal feminin. Nu mă cert cu ei! Dar dacă le loveşte mingea în sâni ce fac? Au sutien? Mai bine mă împuşcaţi, dar nu vin la fotbal feminin. Mai bine îmi tai capul! Nu-mi schimb părerea. Nu-l schimb pe Hristos chiar dacă e să mor. Mai bine mor! Fotbalul nu e un sport de femei. Cum joacă în zilele în care au problemele?”, a spus atunci Gigi Becali, potrivit sport.ro.