Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce soluție are Nicușor Dan pentru traficul din oraș. Să luăm mai mulți bani de la șoferi: Creștem prețul parcării. VIDEO
Ce soluție are Nicușor Dan pentru traficul din oraș. Să luăm mai mulți bani de la șoferi: Creștem prețul parcării. VIDEO

Ce soluție are Nicușor Dan pentru traficul din oraș. Să luăm mai mulți bani de la șoferi: Creștem prețul parcării. VIDEO

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a participat, joi,la un eveniment care marhează Ziua Mondială a Bicicletei. Edilul a spus că orașul este sufocat de mașini și a anunțat că va crește taxa de parcare.

Cu masca de protecție pe fașă, Nicușor Dan a ajuns la evenimentul organizat în Parcul Herăstră pe bicicletă. Primarul general s-a arătat nemulțumit de numărul mari de mașini din București și a promis că va lua măsuri. El a spus că prima bandă de circulaţie a străzilor va fi eliberată de zeci de mii de maşini și că va crește prețul parcării.

„Chiar dacă am avea o cantitate nelimitată de bani în momentul ăsta, nu am putea să organizăm, să concepem, să executăm acele piste de biciclete pe care toată lumea le aşteaptă, pentru că oraşul acesta este sufocat de maşini parcate şi pe trotuar şi pe prima bandă. Şi aici intrăm într-un cerc vicios”, a afirmat primarul, la dezbaterea pe tema transportului sustenabil în România, eveniment organizat de Asociaţia Green Revolution cu prilejul Zilei Mondiale a Bicicletei.

Nicușor Dan a mai spus că, de zeci de ani, maşina nu mai este simbolul prestigiului social şi a ținut să precizeze că, în fiecare zi, merge pe jos doi kilometri, de acasă la Primărie.

„E o chestiune care trebuie spusă şi trebuie asumată – trebuie să creştem preţul parcării. Este absolut necesar, pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea din oraş”, a mai spus Nicuşor Dan, fără a da alte detalii despre acest proiect.

Iohannis: Oraşele noastre au fost construite în ultima sută de ani pentru automobile

La evenimentul din Parcul Herăstrău a participat și prședintele Klaus Iohannis, care a spus că oraşele prezentului au fost construite pentru automobile, dar trebuie să fie redate cetăţenilor, iar în acest sens este nevoie de un efort al autorităţilor.

„În mod natural, am venit aici pe bicicletă. Cred că este o zi foarte potrivită pentru a promova şi noi, politicienii, mersul pe bicicletă. Oraşele noastre au fost construite în ultima sută de ani pentru automobile. Trebuie să dăm oraşele înapoi oamenilor. Nu toată lumea vrea să meargă cu maşina”, a declarat Iohannis.

Șeful statului a mai spus că este nevoie de planuri, de strategii în domeniu, care trebuie puse în practică, iar cea mai importantă parte revine autorităţilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: