Evenimentul Zilei > Actualitate > Prețurile la locurile de parcare din București, zona centrală, au explodat. Care sunt tarifele impuse
Prețurile la locurile de parcare din București, zona centrală, au explodat. Care sunt tarifele impuse

Prețurile la locurile de parcare din București, zona centrală, au explodat. Care sunt tarifele impuse

Prețurile la locurile de parcare aflate în zona de lux din București au urcat simțitor față de cele percepute anul trecut.

Locurile de parcare în București sunt o raritate, iar în ultima vreme, cele din centrul Capitalei au prețuri condimentate. Tarifele au crescut chiar și de 10 ori. Iar cei care au un loc rezervat în această zonă centrală pot să plătească și peste 8.000 de lei anual. De la începutul acestui an, tarifele s-au mărit substanțial. De la 1,5 lei pentru o oră până la 10 lei. Dacă un șofer ajunge la a treia oră de parcare, atunci suma ajunge la 10 lei, deci se dublează de la 5 lei.

Bătaie mare pentru locurile de parcare din București. Cei care prind o poziție se pot considera foarte norocoși

Decizia ce viza creșterea a fost luată la finalul anului trecut. Dar a fost pusă în aplicare cu întârziere din cauza pandemiei de coronavirus. Zona ultracentrală este cuprinsă între parcajul subteran Intercontinental, parcajul subteran Piaţa Universităţii, parcajul subteran Cocor şi parcajul subteran Unirea.

Câte locuri de parcare deține Primăria Capitalei în zona 0 și zona 1

Aici, șoferii au de achitat 5 lei pe oră şi 10 lei de a treia oră de parcare. Riveranii vor trebui să achite peste 6.700 de lei pe an. Pe de altă parte, cei care doresc un loc de parcare, însă nu rezervat, vor avea de achitat peste 4.700 de lei pe an.

În zona 0, Primăria Capitalei deţine 2.225 de locuri. De asemenea, în zona 1 are în posesie un număr de 14.613 locuri de parcare publică. Restul oraşului se încadrează în zona 2. Aici, toți șoferii au la dispoziţie 3.185 de locuri pentru care plătesc sume cuprinse între 2,50 şi 5 lei pe oră, conform Antena 3.


Este cea mai proastă veste pentru bucureșteni. Vom da sute de lei în plus

Proiect inedit în Sectorul 4. Teren de sport pe o parcare de 200 de locuri

Schimbări majore în Capitală. Locurile de parcare vor fi gratuite. Breaking news

Primarul le declară război șoferilor „uituci”. Reprezintă un pericol major. „Vă promit…”


 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: