Evenimentul Zilei > Economie > Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri atinse săptămâna aceasta
Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri atinse săptămâna aceasta

Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri atinse săptămâna aceasta

Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri. Miliardarul este de părere că preţurile bitcoin şi ethereum sunt mult prea „ridicate”.
Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri. Bitcoin a crescut sâmbătă la un alt record. După ce a atins pentru prima dată peste 1 trilion de dolari în valoare de piață. Lăsând pe unii dintre cei mai mari susținători ai săi într-o stare de mirare.

Într-un tweet, Elon Musk a spus că prețurile Bitcoin „par ridicate”. Cea mai bogată persoană din lume îi răspundea lui Peter Schiff – un cripto-sceptic – care a spus că metalul prețios este mai bun decât Bitcoin.

Ce spune Elon Musk despre prețurile Bitcoin după noile recorduri atinse săptămâna aceasta

„Banii sunt doar date care ne permit să evităm inconvenienţa trocului”, a scris Musk pe Twitter. „Aceste date, ca toate datele, sunt supuse erorilor.”  Într-o postare următoare, el a adăugat: „Acestea fiind spuse, BTC și ETH par mari, lol”.

Elon Musk a semnalat că preţurile bitcoin şi ethereum par „ridicate”.  În contextul în care piaţa criptomonedelor a atins noi recorduri în ultimele zile.
Anterior, Musk a numit bitcoin o versiune „mai puţin tâmpită” a banilor. Conform datelor de pe piaţă, bitcoin a atins un nivel record de 56.581 de dolari sâmbătă în Singapore.

Mai mult, bitcoin se situa la peste 56.400 de dolari sâmbătă la ora 14.10 (ora României), conform platformei CoinMarketCap – care realizează o medie a preţurilor de pe mai multe exchange-uri. Acesta avea o capitalizare de piaţă de peste 1.000 miliarde dolari.

Totodată, ethereum înregistra un preţ de peste 2.000 de dolari, la o capitalizare de piaţă de peste 229,6 miliarde dolari.

Reamintim că Elon Musk a dat un impuls aderării Bitcoin  la mainstream atunci când Tesla Inc. a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari și că este pregătită să înceapă să accepte criptomoneda ca formă de plată pentru mașinile sale.

Potrivit lui Dan Ives la Wedbush Securities, Tesla a obținut un profit de aproximativ 1 miliard de dolari în ultima lună din acest pariu, scrie finance.yahoo.