Evenimentul Zilei > Justitie > Treptele Curţii de Apel Bucureşti, luate cu asalt! Avocaţii protestează împotriva judecătorilor de la ÎCCJ. FOTO
Treptele Curţii de Apel Bucureşti, luate cu asalt! Avocaţii protestează împotriva judecătorilor de la ÎCCJ. FOTO

Treptele Curţii de Apel Bucureşti, luate cu asalt! Avocaţii protestează împotriva judecătorilor de la ÎCCJ. FOTO

Treptele Curţii de Apel Bucureşti, luate cu asalt! Avocaţii protestează împotriva celor trei judecători de la ICCJ care întârzie motivarea din dosarul „Ferma Băneasa”.

Treptele Curţii de Apel Bucureşti, luate cu asalt! Avocaţii protestează împotriva celor trei judecători de la ICCJ care întârzie motivarea din dosarul „Ferma Băneasa”.

Avocaţii protestează împotriva judecătorilor de la ICCJ

Avocaţii au protestat din nou la Curtea de Apel Bucureşti, faţă de condamnarea avocatului Robert Roşu în dosarul Ferma Băneasa.

Aşadar, peste 100 de avocați au manifestat pe treptele Curții de Apel București. Aceştia sunt revoltați faţă de atitudinea judecătorilor ICCJ Florentina Dragomir, Ionuț Matei și Ioana Alina Ilie care întârzie publicarea motivării în dosarul „Ferma Băneasa”.

Treptele Curţii de Apel Bucureşti, laute cu asalt! Avocaţii protestează împotriva judecătorilor de la ICCJ

Este dosarul în care a fost condamnat la 5 ani în închisoare pe avocatul Robert Roșu pentru simpla vină de a-și fi exercitat profesia de avocat.

Avocaţii continuă lupta pentru colegul lor Robert Rosu, condamnat la 5 ani de închisoare de către judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocaţii prezenţi la manifestația organizată de către Baroul București au cerut următoarele:

„Motivarea hotărârii la data pronunțării”;

– „Garantarea libertății exercitării profesiei”;

– „Respectarea prezumției de nevinovăție”;

– „Alinierea justiției penale la rule of law”;

– „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”;

– „Garantarea libertății de exprimare”;

– „Respectarea principiilor independenței și imparțialității magistraților”.

Amintim că este vorba despre al doilea protest al avocaților în semn de solidaritate față de confratele Robert Roșu.

Primul protest a avut loc pe data de 21 decembrie 2020, la patru zile de la scandaloasele condamnări pronunțate de către „completul negru” de la ICCJ, scrie luju.ro.

Atunci au venit cu pancarte cu mesaje precum: „Tratarea părţilor şi avocaţilor cu respectarea demnităţii umane”, „Alinierea justiţiei penale la rule of law”, „Interzicerea identificării avocatului cu clientul”, „Motivarea hotărârii la data pronunţării”, „#AlăturideRobert”, “Respectarea prezumţiei de nevinovăţie”.