Evenimentul Zilei > Justitie > Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin total pentru avocatul Robert Roşu!
Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin total pentru avocatul Robert Roşu!

Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin total pentru avocatul Robert Roşu!

Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin pentru avocatul Robert Roşu. UIA condamnă cu tărie închiderea avocatului spunând că este „total inadmisibil și inacceptabil”.

Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin pentru avocatul Robert Roşu. UIA susţine că s-au încalcă toate principiile referitoare la rolul barolui.

„Cazul Roșu: Uniunea Internațională a Avocaților (UIA) reacționează la închiderea avocatului fără nici un fel de motivare. Şi oferă sprijin prin Institutul pentru Statul de Drept. Se arată în comunicatul oficial.

Uniunea Internațională a Avocaților, sprijin pentru avocatul Robert Roşu!

„UIA consideră că avocatul Robert Roşu a fost încarcerat în cadrul și pentru exercitarea profesiei de avocat. Fapt pe care îl condamnă cu tărie, ca fiind total inadmisibil și inacceptabil.

În scrisoarea de răspuns adresată președintelui UNBR, Traian Briciu, președintele UIA – Jorge MARTI MORENO – susține că. Autoritatea administrativă de urmărire penală și autoritatea judecătorească din România au încălcat principiile de bază referitoare la rolul baroului.

Cunoscute sub numele de Principiile de la Havana, adoptate de al 8-lea Congres al Națiunilor Unite. Pentru prevenirea crimei și tratamentul deținuților. Aceste principii sunt foarte clare în ceea ce privește drepturile și obligațiile avocaților. Care în acest caz nu par a fi respectate, ceea ce a dus la o condamnare total arbitrară”, mai scrie în comunicat.

Uniunea Internațională a Avocaților, despre abuzutile monitorizate din România

Potrivit comunicatului, se aşteaptă o declaraţie oficială emisă de UIA-Institutul pentru Statul de Drept pe această temă.

„În plus, amânarea sine die a motivării scrise întărește poziția de sprijin față de autoritățile profesionale române în solicitarea privind eliberarea imediată a avocatului. În baza documentelor transmise de UNBR și a analizei proprii, este așteptată și declarația care va fi adoptată peste puțin timp de UIA-Institutul pentru Statul de Drept pe această temă.

UIA este cea mai veche asociație profesională de avocați, care reunește aproximativ 2 milioane de membri din peste 100 de țări. Situația din România se înscrie în linia de abuzuri monitorizate la nivel internațional de către Institutul pentru Statul de Drept (UIA-IROL).

Puteți parcurge integral scrisoarea de susținere a președintelui UIA, Jorge MARTI MORENO (în limba franceză și traducerea în limba română)”, se arată în comunicatul oficial publicat pe social media.