Evenimentul Zilei > EVZ Special > Primele vești din penitenciar despre avocatul Robert Roșu
Primele vești din penitenciar despre avocatul Robert Roșu

Primele vești din penitenciar despre avocatul Robert Roșu

Primele vești din penitenciar despre avocatul Robert Roșu

Cazul avocatului Robert Roșu, de la celebra casă de avocatură „Țucă și Zbârcea”, este cunoscut la acest moment de toată România, după ce barourile de avocați din toată țara au organizat proteste.

În aceste proteste era reclamată condamnarea nedreaptă. Din decembrie, Robert Roșu trăiește într-o celulă de la Rahova.

Condamnat la 5 ani închisoare

Avocatul Robert Roșu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu executare, în dosarul Ferma Băneasa – cu Truică și Paul al României.

Sentință dată de un complet de la Înalta Curte.

Breasla a reacționat imediat.

Nu putea accepta că un avocat a fost trasformat în complice al clientului său și că s-a făcut vinovat că a luat în considerare două hotărâri judecătorești, date anterior preluării dosarului de către el.

Sunt multe ciudățenii în acest dosar, iar presa le-a scos la lumină rând pe rând. Se așteaptă motivarea judecătorilor, sperând ca ea să apară până pe data de 2 februarie, zi stabilită pentru judecarea contestației în anulare formulată împotriva sentinței dată de Înalta Curte. Dacă va veni motivarea, se judecă și contestația, dacă nu, se amână. În tot acest timp, avocatul Robert Roșu și ceilalți condamnați stau închiși în Penitenciarul Rahova.

Primele vești despre Robert Roșu

Avocatul Constantin Durgheu ne-a adus primele vești despre tânărul avocat Robert Roșu. A fost la Rahova, vineri, ca să-și viziteze clientul, pe Remus Truică. Întâmplarea a făcut ca tot atunci să fie adus la vorbitor cu avocatul său și Robert Roșu. A fost prima oară când l-a văzut pe omul pentru care el și colegii lui din toate barourile au declanșat ample proteste și au avut declarații tranșante, publice, despre ce abuzuri se fac de către unii procurori și judecători.

”Mărturisesc că a fost o întâlnire foarte emoționantă pentru mine când acest confrate s-a apropiat și mi-a mulțumit pentru poziția publică pe care am avut-o în ceea ce privește cazul lui. N-am putut schimba decât câteva cuvinte, vă dați seama, într-un asemenea loc și nefiind avocatul lui. Mă gândem cât e de tânăr, că stă nevinovat într-o celulă, iar acasă suferă o soție și doi copii mici…

M-a emoționat foarte tare acest gând și tristețea lui… era a omului care nu înțelege de ce i se întâmplă o nedreptate.

Nu e simplu pentru el ceea ce trăiește.

Nici nu știi ce să-i spui unui astfel de om ca să-i ridici moralul.

E absolvent de drept care crede în supremația legii, în drepturile clientului pe care îl apără.  Nu a făcut nicio greșeală profesional. Sper ca astfel de situații să nu se mai întâmple nimănui”, ne-a povestit avocatul Durgheu.