Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Ferma Băneasa. Avocații continuă protestul în semn de solidaritate cu Robert Roșu
Dosarul Ferma Băneasa. Avocații continuă protestul în semn de solidaritate cu Robert Roșu

Dosarul Ferma Băneasa. Avocații continuă protestul în semn de solidaritate cu Robert Roșu

Avocații vor continua protestul în semn de solidaritate cu colegul lor, Robert Roșu, din cauză că instanța nu a motivat soluția de condamnare în timpul legal.

Avocații continuă protestul în semn de solidaritate cu Robert Roșu.

Avocații din Baroul București vor continua acțiunea de protest începută la finalul anului trecut, după actul de condamnare a colegului lor Robert Roșu în Dosarul Ferma Băneasa. Decizia a fost justificată, într-un comunicat de presă al Baroului București.

Potrivit sursei citate, avocații vor continua să protesteze deoarece completul de judecători nu a motivat, încă, sentința în dosarul Ferma Băneasa. Conducerea baroului a anunțat că termenul legal în care sentința trebuia motivată a trecut de mai mult timp. Materialul este semnat de decanul Baroului București, avocatul Ioan Dragne.

În aceste condiții, Consiliul Baroului București a decis ca protestul să continue și în perioada următoare.

Avocații continuă protestul în semn de solidaritate cu Robert Roșu

„Menținerea protestului fără încetarea activității, de către toți avocații din Baroul București, față de neîndeplinirea cerinței legale a motivării hotărârii pronunțate în cauză, în termenul prevăzut de Codul de procedură penală, apreciind că există, în continuare, un risc însemnat ca exercitarea profesiei de avocat să fie calificată ca infracțiune, avocații din Baroul București având obligația să poarte, în incinta instanțelor de judecată, banderola albă pe brațul stâng”, se arată în comunicatul de presă.

Pe de altă pate, avocații sunt convocați la o ședință extraordinată a Consiliului Baroului București. Întrunirea va avea loc vineri, 5 martie, la ora 13. Aceasta se va desfășura în Sala de Calculatoare din incinta Curții de Apel București.

„Întrunirea în ședința extraordinară a Consiliului Baroului Bucuresti în data de vineri, 05.03.2021, ora 13.00, la Sala de Calculatoare din incinta Curții de Apel București, ședință la care sunt invitați să participe avocații interesați, pentru consultarea în vederea adoptării unor alte măsuri legale”, se mai arată în comunicatul de presă.


Dosarul Ferma Băneasa. Dreptate pentru avocatul Robert Roșu. Piatra de moară de gâtul justiției


Protestul avocaților a început anul trecut

Protestul avocaților bucureșteni a început pe 21 decembrie 2021, în semn de solidaritate cu condamnarea colegului lor, Robert Roșu.

Sute de avocați s-au strâns în Sala pașilor pierduți, în semn de protest față de condamnare, pe care o consideră abuzivă.

Protestul a fost reluat la începutul anului, pe 7 ianuarie. Conducerea Baroului București le-a reamintit avocaților să poarte banderole albe în sălile de judecată, la parchete, în unitățile de poliție etc.

Măsura a fost decisă în semn de solidaritate cu colegul lor Robert Roșu, închis în Dosarul Băneasa.

Citește și:

Dosarul Ferma Băneasa. Dezvăluiri de ultimă oră ale avocatului Florentin Țuca

Dosar „Ferma Băneasa”. Percheziția și abuzurile DNA, denunțate de avocatul Țuca

Avocații protestează în București pentru condamnarea lui Robert Roșu: „Acuzațiile nu pot sta în picioare într-un stat de drept”

Dosarul Ferma Băneasa. Protestul avocaților continuă. Recomandarea Baroului