Evenimentul Zilei > Social > Ce să mâncăm în Postul Crăciunului. Totul e simplu și nu faci efort
Ce să mâncăm în Postul Crăciunului. Totul e simplu și nu faci efort

Ce să mâncăm în Postul Crăciunului. Totul e simplu și nu faci efort

Urmează o perioadă de înfrânări pentru cei care vor intra în Postul Crăciunului. Alternative la mâncarea clasică există.

Cel de-al doilea mare post al anului, cel de Crăciun, începe la data de 15 noiembrie și durează conform normelor până la data de 24 decembrie, atunci când este Ajunul Sărbătorii Nașterii Domnului. Este o perioadă în care credincioșii exclud mâncărurile „de dulce” (carne, lactate și ouă), iar lunea, miercurea și vinerea se consumă mâncare fără uleiuri.

Persoanele cărora medicii nu le recomandă să țină postul tradițional

În această perioadă există și dezlegări la pește, iar nutriționiștii sunt de părere că zilele fără mâncăruri grele sunt benefice pentru organism, care se detoxifică. Există în prezent multe alimente care înlocuiesc mâncărurile „de dulce” și fac această perioadă mai ușor de traversat din punct de vedere al hranei.

În categoria celor care ar trebui să evite postul se află bolnavii cronici, femeile însărcinate, copiii și adolescenți, conform sfaturilor oferite de medici. Meniul ar trebui să fie compus într-o mare parte din fructe și legume și într-o pondere mai mică din făinoase, fasole și cartofi. Astfel va putea fi evitată acumularea în exces a carbohidraților, conform clickpentrufemei.ro.

Alternative pentru desert și pentru carne

În ceea ce privește pofta de dulce, ea poate fi satisfăcută înlocuind, laptele, untul și ouăle, ingrediente prezente în orice prăjitură și desert. Pentru unt există următoarele alternative: unt de cocos sau avocado bine copt și pasat, toate fiind folosite de către vegetarienii convinși.

În locul brânzei din lapte se poate consuma tofu – brânza din soia – sau brânză din caju, iar smântâna are ca alternativă smântână de cocos. În ceea ce privește laptele, soluțiile ar arăta astfel: lapte de soia, lapte de cocos, lapte de migdale, lapte de orez.

Înlocuitorii pentru carne sunt diverși: soia, care este întâlnită întâlnită în magazine sub mai multe forme, ciuperci, fasole boabe, năut și linte, din care puteți încerca o gamă variată de rețete de post.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: