Evenimentul Zilei > Social > Cumpăram otravă în loc de mâncare! Cea mai iubită carne te ucide. Și tu o consumi
Cumpăram otravă în loc de mâncare! Cea mai iubită carne te ucide. Și tu o consumi

Cumpăram otravă în loc de mâncare! Cea mai iubită carne te ucide. Și tu o consumi

Datele unui studiu recent provoacă alertă în Europa. Se pare că unul dintre cele mai populare produse reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea noastră

Datele unui studiu recent provoacă alertă în Europa. Cu toate că pare o alternativă accesibilă, carnea de pui ieftină vândută în unele magazine din Europa constituie un adevărat pericol pentru sănătatea noastră, arată datele unui raport publicat de către organizația non-guvernamentală germană Germanwatch.

Potrivit raportului, în anumite sortimente de carne de pui comercializate de către cei mai mari producători din Europa au fost descoperite niveluri ridicate de superbacterii rezistente la antibiotice, scrie Deutsche Welle.

Pentru realizarea acestui studiu au fost analizate mostre de carne achiziționate din Franța, Germania, Polonia, Olanda și Spania.

Cea mai otrăvită carne vine din Germania

Cea mai periculoasă carne de pui este cea produsă de către o firmă din Germania. Topul toxicității este completat de de un grup alimentar francez și de un grup alimentar olandez. Potrivit studiului, la acești producători, între 36 și 59% dintre eșantioane erau contaminate.

Raportul mai atrage atenția asupra unui lucru alarmant. În cazul în care oamenii nu se spală după ce ating carnea sau nu gătesc puiul suficient de bine, există șanse extrem de mari de a se îmbolnăvi, scrie Gândul.

Nici la capitolul fructe și legume situația nu este bună

Când mergeți să vă faceți piața, aveți mare grijă de unde vă cumpărați fructele și legumele.

Multe produse, care la prima vedere par naturale și sănătoase, sunt, de fapt, injectate cu tot felul de substanțe care ne pun în pericol sănătatea și pot duce la apariția cancerului sau a altor boli cel puțin la fel de grave.

Potrivit semnalului de alarmă tras de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar Veterinare din România, pe lista cu cele mai multe pesticide se află pe loc fruntaș cartoful. Cu toate că sunt un aliment banal, cartofii au printre cele mai multe chimicale! Dintre fructe, merele sunt și ele nocive! Raportat la greutatea lor, cartofii și merele au cantități imense de substanțe nocive organismului și reprezintă un pericol pentru cei ce le consumă frecvent.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: