Ce se întâmplă cu bolnavii de coronavirus la șase luni de la vindecare. Cercetătorii sunt uimiți

Ce se întâmplă cu bolnavii de coronavirus la șase luni de la vindecare. Cercetătorii sunt uimiți

Un studiu realizat în Marea Britanie, pe 100 de subiecți, a ajutat la găsirea unor răspunsuri esențiale în lupta cu coronavirusul.

Un nou pas făcut de cercetătorii care încearcă să afle cât mai multe lucruri despre coronavirus. Un studiu efectuat în Marea Britanie a relevat faptul că majoritatea persoanelor care au fost infectate, în urmă cu șase luni, prezintă imunitate celulară împotriva virusului care a dat lumea peste cap în acest an.

În discuție au fost luați cei care s-au îmbolnăvit în primăvară, au fost asimptomatici sau au prezentat simptome ușoare. La ei funcționează foarte bine, în această perioadă, celulele T, care sunt cunoscute ca „paznicii organismului” și care intră în acțiune atunci când un virus pătrunde în organism.

Celulele T sunt vitale

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetarea a fost făcută pe 100 de persoane care au fost bolnave în lunile martie și aprilie, dar nu au necesitat spitalizarea în acea perioadă. Oamenii de știință au observat că celulele T au o reacție puternică la SARS-Cov-2. Ele atacă celulele care au fost infectate de un virus sau de un alt agent patogen. De asemenea, se știe că celulele T ajută alte celule producătoare de anticorpi din sistemul imunitar.

Despre importanța descifrării tainelor imunității a vorbit unul dintre cei care au inițiat acest studiu din Albion.

Înțelegerea imunității, esențială

„Înțelegerea a ceea ce constituie imunitatea eficientă la SARS-CoV-2 este extrem de importantă, atât pentru a ne permite să înțelegem cât de sensibili sunt indivizii la reinfecție, cât și pentru a ne ajuta să dezvoltăm vaccinuri COVID-19 mai eficiente”, a spus profesorul britanic Paul Moss, de la Universitatea din Birmingham.

Oamenii de știință au prelevat de la subiecți probe de ser, lunar, pentru a vedea la ce nivel se menține nivelul anticorpilor. De asemenea, ei au recoltat sânge după șase luni.

„Imunitatea celulară este o piesă complexă, dar potențial foarte semnificativă a puzzle-ului COVID-19, și este important să se facă mai multe cercetări în acest domeniu”, a precizat doctorul Shamez Ladhani, consultant epidemiolog la Public Health England, conform nationalinterest.org.