Evenimentul Zilei > Politica > De ce nu se testează gratuit românii asimptomatici? Acuzații îndreptate spre Guvern
De ce nu se testează gratuit românii asimptomatici? Acuzații îndreptate spre Guvern

De ce nu se testează gratuit românii asimptomatici? Acuzații îndreptate spre Guvern

Gabriela Firea a atacat Guvernul condus de Ludovic Orban, căruia i-a reproșat lipsa de implicare în Sănătate.

Gabriela Firea a revenit, astăzi, cu noi critici îndreptate către guvernanți. Fostul primar general al Capitalei, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, acuză proasta gestionare a sistemului de sănătate. Într-o postare publicată pe contul de Facebook, Firea a atras atenția că, de sistem, în ultimii 20 de ani, s-a ocupat PNL, PD și PDL. Excepție au făcut cinci ani în care Sănătatea a fost administrată de PSD, partid din care face parte.

„Nu au pe cine să mai dea vina”

Marele reproș pe care l-a făcut fostul primar al Bucureștiului este legat de perioada actuală, marcată și de refuzul de-a testa gratuit și persoanele care nu au simptome în timpul pandemiei de coronavirus.

„Sănătatea a fost ani de zile pe mâna PNL, PD, PDL.. a dreptei, în general. 15 din ultimii 20 de ani. Nu au pe cine să mai dea vina. Repet, să ramânā scris: este criminal refuzul guvernului de a testa gratuit şi extins oamenii fără simptome. Politica de sănătate publică haotică a actualului Guvern a dus la situaţia de acum: scăparea de sub control a pandemiei”,  a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

PSD a fost indicat ca fiind marele vinovat pentru haosul din Sănătate

De partea cealaltă a baricadei, în momentul în care a fost întrebat de ce în România sunt atâtea persoane care au căzut victime coronavirusului, președintele Klaus Iohannis a arătat cu degetul către PSD.

„Explicațiile se regăsesc în trecutul recent, din ultimii 30 de ani, 20 și ceva a fost condusă de PSD care a avut o politică sanitară foarte proastă. Drept pentru care sănătatea publică nu este la un nivel bun, la foarte mulți parametri suntem în coada clasamentului. Am spus încă din primul mandat că trebuie să punem accent pe prevenție.

„Deocamdată, nu am ajuns acolo unde ne dorim, de aceea e nevoie de o reformă profundă în domeniul sănătății, de un alt tip de guvernare. PNL e singurul partid care poate să vină cu o altă politică, care poate să implementeze o reformă autentică, împreună cu o largă majoritate în Parlament, care se va forma după alegeri. Nu putem continua sistemul falimentar construit de PSD. Da, vom reuși și vom avea date mai bune la sănătate publică”, a spus Iohannis.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: