Evenimentul Zilei > Politica > Firea lansează un scenariu-bombă: Orban nu va mai fi premier, după alegeri
Firea lansează un scenariu-bombă: Orban nu va mai fi premier, după alegeri

Firea lansează un scenariu-bombă: Orban nu va mai fi premier, după alegeri

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a lansat luni o dezvăluire cu privire la planul politic pe care îl are Klaus Iohannis după aceste alegeri parlamentare, la finalul cărora Ludovic Orban şi-ar putea pierde funcţia de premier.

Gabriela Firea i-a asigurat pe alegătorii PSD că formaţiunea pe care o reprezintă va avea „cu siguranţă” o propunere de premier după viitoarele alegeri parlamentare, programate la 6 decembrie. În acest context, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va prezenta săptămâna viitoare deciziile despre aceasta temă.

Mai departe, cea care a pierdut recent funcţia de primar al Capitalei n-a ratat ocazia de a lansa o intrigă cu dedicaţie pentru premierul şi totodată preşedintele PNL, Ludovic Orban. În ecuaţie a fost inclus şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Nu doar Orban este o variantă

Astfel, Gabriela Firea susţine că preşedintele Klaus Iohannis este pregătit să numească un nou şef al Guvernului României la finalul acestor alegeri parlamentare. Prim-vicepreşedintele PSD a avansat chiar numele lui Dacian Cioloş, fost lider al Guvernului României.

„La PNL nu este atât de certă (n.r. – propunerea ca premier să fie numit Ludovic Orban după alegerile parlamentare). Înţeleg că domnul Orban este prima variantă, dar nu şi ultima, iar din partea USR este domnul Cioloş, care a fost supranumit de cetăţeni şi de mass-media «premierul zero», deci ofertele nu sunt foarte tentante pentru români.

Cu siguranţă vom avea şi noi o propunere serioasă, o persoană foarte bine pregătită, o persoană care să pună oamenii pe primul loc şi, de asemenea, printre colegii noştri cu siguranţă vom reuşi să identificăm cei mai pregătiţi colegi pe toate domeniile de activitate”, a spus ea într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al PSD.

Ce s-a decis în BPN al PSD?

În continuare, Firea a divulgat care sunt noile obiective politice ale social-democraţilor pentru aceste alegeri parlamentare: „Daţi-mi voie să vă spun doar atât, ceea ce s-a decis în cadrul Biroului Permanent Naţional – preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, va anunţa săptămâna viitoare toate aceste decizii care se iau la nivel politic şi care vizează viitorul guvern.

Spun acum ferm – muncim, prezentăm programul de guvernare, ne prezentăm specialiştii, dorim să câştigăm, să guvernăm, nu fugim de guvernare nici măcar în astfel de momente grele”.

Firea a avut aceste remarci după ce PNL a anunţat că îl propune pe Ludovic Orban ca premier. De asemenea, aceasta a precizat că PSD a pregătit un document strategic. Este vorba despre programul de guvernare pe toate domeniile de activitate.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: agerpres.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: