Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce a pățit „de două ori doctorița” după ce i-a umilit pe studenți. Video incredibil
Ce a pățit „de două ori doctorița” după ce i-a umilit pe studenți. Video incredibil

Ce a pățit „de două ori doctorița” după ce i-a umilit pe studenți. Video incredibil

O profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Mădălina Adam, a fost suspendată din activitate și este supusă unei anchete interne a universității după ce a apărut în mediul online un video în care aceasta îi umilea pe studenți la orele online. 

Ea le-a cerut rând pe rând studenților să o numească după titulatura de doctor, însă de fiecare dată când întreba umilitor câte un student cum i se adresează, îi reproșa că nu e bine și schimba formula de adresare. În video se mai aude cum își face studenții „proști” și „răi”.

Înregistrarea a ajuns de pe internet în atenția presei, iar conducerea universității a decis suspendarea activității profesoarei și crearea unei comisii de anchetă care va analiza activitatea didactică a acesteia, a declarat rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga.

„Este o situație regretabilă, a fost suspendată activitatea didactică și s-a creat o comisie de analiză formată din reprezentanți ai Rectoratului și ai Facultății de Medicină, disciplina Biologie Celulară, Moleculară şi Histologie care va analiza activitatea didactică online la această disciplină. Eu nu știu ca profesoara să fi avut astfel de antecedente, analizăm acum”, a spus Jinga pentru Edupedu.ro.

În ceea ce privește zvonurile apărute online conform cărora profesoara ar suferi de o afecțiune psihică, rectorul a spus că nu există niciun act doveditor pentru așa ceva.

„Nu are acte doveditoare că ar avea o condiție psihică, în dosarul medical nu apar internări sau vreo afecțiune psihică. Noi nu evaluăm psihologic în cadrul anchetei, doar Medicina Muncii poate face asta”, a mai spus Jinga.

„Pentru că mi-am luat doctoratul la o vârstă foarte tânără şi cu mari eforturi vă pretind din acest moment celor două grupe, sau cel puţin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”, se aude la începutul înregistrării.

Apoi, când o studentă o numește „doamna doctor Mădălina Adam”, profesoara cere să fie numită „doamna doctor Adam”.

„Sunt de două ori doctor și nu stau să îmi înșir toate prenumele cu voi!”, spune medicul pe un ton umilitor.

Spre final își întreabă studenții cum i s-ar adresa dacă ar întâlni-o pe stradă. Un student îi răspunde că i s-ar adresa pe stradă cu titulatura „doamna doctor Mădălina Adam”. „Aici greșești profund și sunt foarte jignită! Altă părere!”, i-a răspuns profesoara.