Evenimentul Zilei > Social > O profesoară le-a dat elevilor un test în puterea nopții. Liceenii se pregăteau să doarmă
O profesoară le-a dat elevilor un test în puterea nopții. Liceenii se pregăteau să doarmă

O profesoară le-a dat elevilor un test în puterea nopții. Liceenii se pregăteau să doarmă

Pentru că nu avea suficiente note puse în catalog, un dascăl s-a gândit să-și testeze elevii la o oră nepotrivită.

Decizie radicală luată de o profesoară din București, care a decis să-și testeze elevii la o oră înaintată a nopții. Dascălul, de Economie, s-a gândit să vadă cum stau învățăceii de la liceul Economic „Hermes” cu materia predată. Numai că testul a fost anunțat la ora 22.41, atunci când mulți dintre elevi se pregăteau să se culce. Motivația a fost legată de lipsa notelor din catalog la această materie, așa că testul on-line a fost anunțat pe grupul de Whatsapp.

Mai mult, elevii nu au avut prea mult timp să se dezmeticească, pentru că au avut la dispoziție doar 15 minute pentru a rezolva lucrarea de control, conform Antena 3. „Având în vedere că toată lumea trebuie să aibă 3-4 note, vă rog pe toţi să daţi testul online, accesând linkul de mai jos. Fiind contra cronometru, aveţi la dispoziţie 15 minute. Succes!”, a fost mesajul prin care profesoara a explicat ce a determinat-o să apeleze la această măsură radicală în puterea nopții.

A doua zi, elevii aveau cursuri online, așa că la ora respectivă se ocupau cu diverse activități recreative sau se pregăteau să se bage în pat pentru a se culca. Uni dintre ei au prins curaj și i-a semnalat dascălului situația anormală. „Bună seara. Doamnă, este ora 11 (noaptea), majoritatea dorm la ora aceasta. Nu vreau să fiu răutăcioasă, dar acum trebuie rezolvat?”, a transmis unul dintre liceeni.

Apărată de subsecretarul din Ministerul Educației

Jean Badea, subsecretar în Ministerul Educaţiei, a avut o reacție legat de acest subiect pe contul de Facebook: „Sunt 15 minute din momentul în care fiecare elev pornește testul. Presupun ca este vorba despre un test care urma să fie susținut ziua următoare”, a spus oficialul.

Alexandru Rădulescu, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti, i-a trimis o fotografie cu nota obţinută de unul dintre elevi – 7 –  dovadă că testul a fost făcut chiar în acea seară de elevi.

Cazul a fost semnalat pentru sursa citată de elevi, dar şi de Eugen Ilea, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP).