Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunț controversat. Ce se întâmplă cu elevii și școlile. News Alert
Anunț controversat. Ce se întâmplă cu elevii și școlile. News Alert

Anunț controversat. Ce se întâmplă cu elevii și școlile. News Alert

Atât timp cât rata de infectare nu scade sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, elevii se vor pregăti de acasă.

Traian Berbeceanu, prefectul Bucureștiului, a exclus posibilitatea ca școlile să fie redeschise atât timp cât rata de infectare cu coronavirus stă la nivelul de 3 la mia de locuitori. În acest moment, după cum arată datele oferite de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare este de 4,24, după ce au fost raportate 1.514 cazuri noi de coronavirus.

„La nivelul CMSU, nu putem să luăm în calcul alte scenarii decât cele reglementate prin actele normative. La o incidență de peste 3 la mie gradul de infectare, școala față în față nu mai este posibilă și se trece în sistemul online. (…) Pentru a lua în calcul o astfel de măsură, trebuie reglementări legislative, trebuie modificate actualele reglementări”, a anunțat Traian Berbeceanu.

Legat de acest subiect, președintele Klaus Iohannis afirmase că sunt multe voci „care cer redeschiderea școlilor” și în aceste condiții a decis să trimită această problemă în analiza experților, înainte să fie propusă o soluție.

„Între timp sunt voci care cer redeschiderea școlilor, eu am solicitat o analiză aprofundată experților”

„Există analize care recomandă trecerea școlii în sistem online. De aceea s-a și luat decizia, înaintea începerii anului școlar, ca atunci când incidența trece de 3, școlile să treacă în online în localitatea respective. Știu că între timp sunt voci care cer redeschiderea școlilor, eu am solicitat o analiză aprofundată experților și dacă apar noutăți o să vă țin la curent cu ele”, a afirmat Iohannis.

Conform ultimelor date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, ieri apăruseră 8.651 de noi cazuri de infectare, 1.001 erau internați la ATI și 146 de pacienți muriseră din cauza coronavirusului.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 7.419 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.