Evenimentul Zilei > Social > Medicii, în prag de colaps! Nimeni nu rezistă: Un doctor celebru a intrat în stop cardiac
Medicii, în prag de colaps! Nimeni nu rezistă: Un doctor celebru a intrat în stop cardiac

Medicii, în prag de colaps! Nimeni nu rezistă: Un doctor celebru a intrat în stop cardiac

Medicii sunt din ce în ce mai epuizați în urma luptelor grele pe care le duc pentru a slava viața bolnavilor de Covid-19.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a intrat astăzi în stop cardiac din cauza epuizării.

Diana Mârza, managerul Spitalului Județean Alba Iulia, a declarat într-un interviu oferit pentru jurnaliștii de la Digi24 că, în cursul zilei de azi, medicul Dan Crainic a acuzat dureri în piept, a fost consultat și stabilizat de echipa medicală din cadrul spitalului.

Specialistul a fost dus de urgență la Institutul Inimii din Cluj, unde urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Medicul Dan Crainic nu s-a plâns niciodată nici de oboseală, nici de dureri, dar „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”, a mărturisit managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, conform sursei citată mai sus.

Specialista a mai precizat în cadrul interviului: „În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari.

Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 – 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare.

Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a mai spus aceasta.

Covid-19 în România

În ultimele 24 de ore au fost raportate 6.546 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Crește și numărul deceselor din cauza infecțiilor cu coronavirus, alți 103 români au murit. La terapie intensivă sunt 917 pacienți COVID.

Până astăzi, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

167.897 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.546 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.