Emilian Imbri susține că România încă nu a trecut încă de primul val al pandemiei, aceasta urmându-și cursul constant, potrivit România TV.

”Din punctul meu de vedere, noi n-am trecut practic de primul val. La noi este o acțiune, o pandemie care își urmează cursul constant. Acum este în urcare, dar noi din martie și până acum, tot internăm bolnavi. Sunt țări care au declarat îmbolnăviri 0 și care acum au început din nou să declare îmbolnăviri. Cred că ei au trecut la al doilea atac”, a spus dr. Emilian Imbri miercuri seară.

De asemenea, medicul a declarat că cel mai probabil în luna noiembrie nu vor mai fi locuri în spitale sau la ATI, iar autoritățile vor fi nevoie să caute soluții. Scenariul cel mai negru anticipat de medici este pe cale să se împlinească în curând.

„Aşteaptă în camera de gardă, cu oxigenul la nas”

La Spitalul „Victor Babeş”, oamenii au de aşteptat ore până să poată intra în secţii.

„Vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas (…) Se umple locul de aşteptare pentru pacienţii care vin la consultaţie, este plin de oameni care aşteaptă, sunt supăraţi, sunt nervoşi, vin şi ziua, vin şi noaptea, noaptea sunt aduşi cu salvările.

Ce nu internăm sunt trimişi acasă, da, să se izoleze, să aştepte cele 14 zile liniştiţi fără nicio problemă, să ţină legătura cu medicul de familie şi în cazul în care apar simptome sună la salvare şi sunt aduşi la spital. Noaptea vin pacienţi care aşteaptă în camera de gardă, pe scaun, cu oxigenul la nas până dimineaţa când facem externări”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul spitalului, acum două săptămâni..