În Italia a murit o generație. Urmează România? Medicul Emilian Imbri, ultimul mesaj adresat românilor

În Italia a murit o generație. Urmează România? Medicul Emilian Imbri, ultimul mesaj adresat românilor

După anunțul de marți, al Grupului de Comunicare Strategică în care se arată că 4.274 de persoane s-au infestat cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, medicul Emiliam Imbri a reacționat imediat.

Potrivit medicului Imbri, recordul de decese este cauzat de numărul mare de infectări la persoanele în vârstă, care nu rezistă virusului.

Explicațiile medicului Emilian Imbri

„Este clar in continuare o creștere. Şi daca ar fi o stagnare, o scădere nu putem sa fim linistiti, pentru că este evident o transmite. Faptul ca a crescut si numărul deceselor este iarasi un lucru care poate fi explicat foarte clar. Eu spuneam acum cateva zile ca din pacate, in momentul acesta constatam o crestere de infectare la persoanele in varsta, care suporta mai greu boala si cativa dintre ei nu rezistă.

Suntem pe locul doi pentru ca in celelealte tari a trecut deja prin asta. Ele au fost pe locul intai in februarie, martie. Ganditi-va că în italia s-a spus că a murit o generatie. Este vorba despre generatia de la 70 de ani in sus. La noi este o rata mare pentru că din pacate acum se imbolnavesc cei in varsta care nu suporta si nu pot rezista. Rata mortalităţii la spitalul Babes este de 2,72 la sută, nu este nici mai mare decat gripa insa nu este de neglijat, sigur ca da.

Mai este de spus că rata de vindecare la Victor Babeş este de 95 la suta. 2,7 este mortalitatea si cei care sunt internati si o mare parte vor parasi spitalul vindecati", a spus Emilian Imbri la România TV.

„Nu mai putem spune ca noi suntem spital covid sau noncovid”

Medicul Beatrice Mahler a afirmat, la rândul său că medicii dar și populația civilă trebuie să se mobilizeze pentru a depăși această perioadă foarte dificilă.

„Marius Nasta are paturi de Terapie Intesiva destinate pacientului pneumologic si pacientului post operator, avem si aceasta resursa insa ar fi extrem de important ca fiecare unitate sanitara sa puna la dipozitie o parte din paturi, pt ca si pacientul cu tuberculoză poate sa abia nevoie de pat si singurul spital care poata sa asigure asistenta pe terpaie intensiva respiratorie la pacientul cronic si respirator este Institutul Marius Nasta.

Nu trebuie sa uitam ca avem si acești pacienți care au nevoie de aceasta asistența si in acesta perioada. La nivel de țară cu siguranța trebuie sa ne mobilizam cu totii, este momentul in care nu mai putem spune ca noi suntem spital covid sau noncovid", a precizat Beatrice Mahler.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.724 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi în prezent 824 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. De asemenea, peste 100 de persoane infectate cu SARS-COV2 au murit în ultimele 24 de ore.