În acest context, medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş”, a avertizat, joi, că, în țara noastră se vor înregistra în următoarea perioadă, chiar peste 7.000 de cazuri cu infectare cu acest virus.

În acest sens, autoritățile sunt obligate să ia ia măsuri pentru a pregăti şi alte spitale în care să fie îngrijiţi bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.

Acum, chiar dacă în România sunt aproape 5.000 de cazuri cu infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, medicii continuă să acorde îngrijiri „fără să ne speriem, fără să ne aglomerăm şi fără să intrăm în panică”.

„Ştiam că se apropie momentul ăsta. Este prevăzut şi anunţat de săptămâni în şir. Specialiştii spun că se va întâmpla să treacă şi de 5.000 şi probabil că până să înceapă să se stingă, să coboare, vom ajunge pe undeva la 7.000 de cazuri pe zi.

Specialiștii dau un pronostic îngrijorător

În legătură cu atingerea pragului de 7.000 de infectări cu acest virus, medicul Imbri a spus că acest lucru de poate întâmpla „undeva la sfârşitul lunii noiembrie”.

„Este firesc să nu se poată opri brusc această creştere şi este firesc să existe o perioadă să se mai transmită încă pentru că este transmiterea comunitară care nu mai poate fi stopată brusc”, a afirmat dr. Imbri.

Spitalele se pregătesc de ce este mai rău

„În două trei săptămâni, poate să înceapă să scadă, dar cred totuşi vom depăşi 5-6.000. Asta înseamnă că vor mai fi deschise câteva structuri spitaliceşti. Vor fi dedicate şi alte spitale, aşa cum, de exemplu, ieri s-a anunţat că paturile de la ATI de la Spitalul Floreasca şi Spitalul SF. Ioan au fost deja pregătite şi sunt deja izolate şi pot să primească la Terapie Intensivă pe cei care sunt grav afectaţi şi au nevoie de terapie intensivă.

Vom putea stăpâni acest fenomen. Nu-l vom putea învinge. Dacă avem concursul populaţiei, îl vom putea stăpâni până la urmă”, a menţionat dr. Emilian Imbri.

O problemă majoră în tratarea bolnavilor de COVID sunt medicamentele

Managerul Spitalului „Victor Babeş” a vorbit şi despre temerile cu care se confruntă medicii implicaţi direct în lupta împotriva noului coronavirus.

„Îngrijorarea e că nu vor fi medicamente suficiente, că nu vor ajunge la timp, că într-o zi aflăm că un medicament e bun, după care sunt studiile internaţionale din care află că acel medicament nu este atât de bun pe cât se spunea. Îngrijorarea e că apar cazurile uşor depăşite. Stau prea mult acasă şi ajung prea târziu la spital”, a mai precizat dr. Imbri, potrivit romaniatv.net