Evenimentul Zilei > Social > Alegeri la UMF Carol Davila. Cine l-a învins pe Streinu Cercel la scor de neprezentare
Alegeri la UMF Carol Davila. Cine l-a învins pe Streinu Cercel la scor de neprezentare

Alegeri la UMF Carol Davila. Cine l-a învins pe Streinu Cercel la scor de neprezentare

A fost nevoie de un singur tur electoral pentru funcția de rector al UMF Carol Davila.

Profesorul doctor Viorel Jinga (57 de ani), cunoscut medic primar urolog, a câștigat fără drept de apel în fața contracandidatului său, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, obținând cele mai multe voturi la „scrutinul” de luni.

Luni, au votat pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București, 1566 de alegători. Din 1120 de voturi validate, Viorel Jinga a obținut de 833, în timp ce contracandidatul său, Adrian Streinu-Cercel, a primit doar 287.

Jinga a primit mai mult de jumătate din voturile exprimate, suficient pentru a câștiga din primul tur. Conform Regulamentului de organizare al alegerilor la UMF, dacă la primul tur sunt prezenți la vot cel puțin două treimi din membrii cu drept de vot, alegerile sunt statutare, iar câștigător este candidatul care întrunește cel puțin jumătate plus unu din voturile valabil exprimate.

De remarcat că Viorel Jinga l-a surclasat pe Adrian Streinu-Cercel și la alegerile membrilor Senatului UMF, din 22 ianuarie, când a obținut 757 de voturi, față de 451 voturi exprimate în favoarea contracandidatului său.

În prezent șef al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic „Prof. dr. Th Burghele”, prof. dr. Viorel Jinga anunță că își propune să demareze câteva proiecte prin care să crească vizibilitatea națională și internațională a UMF.

Pe 1 decembrie 2019, Viorel Jinga a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul Sanitar” în grad de cavaler pentru întreaga activitate.