Evenimentul Zilei > Social > Câtă cafeină se găsește în Red Bull. Băutura energizantă despre care se crede că face minuni
Câtă cafeină se găsește în Red Bull. Băutura energizantă despre care se crede că face minuni

Câtă cafeină se găsește în Red Bull. Băutura energizantă despre care se crede că face minuni

Red Bull este una dintre, dacă nu cea mai populară băutură energizantă din lume. Această băutură promite să stimuleze performanța mentală și fizică cu ajutorul mai multor ingrediente. Unul dintre acestea este cofeina - un stimulent natural care se găsește în cafea, cola, ceai și ciocolată.

Având în vedere problemele de sănătate legate de potențialele efecte secundare ale Red Bull, s-ar putea să vă întrebați câtă cofeină conțin aceste băuturi. NHS avertizează că băuturile energizante sunt bogate în zahăr – care contribuie la creșterea în greutate, obezitate, diabet și carii dentare. Potrivit companiei, o băutură Red Bull de 250 ml conține 80 mg de cofeină.

Prin urmare, o cutie de Red Bull este aproximativ echivalentul unei căni standard de cafea sau a două Coca Cola. Compania avertizează că băutura „nu este recomandată copiilor sau femeilor însărcinate sau care alăptează”.

Sursă Pixabay

Cofeina este un stimulent natural care mărește vigilența, fiind în același timp legată de o inimă mai sănătoasă și un risc mai mic de boli. Dar WebMd avertizează: „Cofeina este nesigură atunci când este utilizată pentru o perioadă lungă de timp sau în doze de peste 400 mg pe zi. Cofeina poate provoca insomnie, nervozitate, neliniște, greață, creșterea ritmului cardiac și alte efecte secundare. Dozele mai mari pot provoca dureri de cap, anxietate și dureri în piept.”

Persoanele care nu ar trebui să consume Red Bull

Persoanele cu anumite afecțiuni ar putea dori să se ferească de cofeină, inclusiv cei cu anxietate, bipolaritate, afecțiuni cardiace și hipertensiune arterială. Healthline raportează cercetări care arată că o cutie de Red Bull poate crește tensiunea arterială și ritmul cardiac – deși cafeaua ar face același lucru.

Mulți oameni beau Red Bull în combinație cu alcoolul, ceea ce nu este recomandat. Studiile au arătat că acest lucru poate duce către un comportament riscant, cum ar fi conducerea în stare de ebrietate. Un beneficiu pe care îl puteți lua în considerare față de cafea este că Red Bull conține vitamina B, potrivit The Sun.