Într-un interviu pentru Kleine Zeitung, Dietrich Mateschitz, patronul austriac al Red Bull a numit „de neiertat” decizia unor politicieni de a deschide frontierele Europei, ceea ce a permis o imigrație în masă, afirmând că „dacă o companie ar face greșeli de asemenea proporții ar fi falită”.

Subliniind „ipocrizia” a ceea ce a numit„ brigada de bună-primire” a imigranților, investitorul din Formula 1 a declarat: „Vorbesc despre faptul că nimeni dintre cei care au strigat ‘refugiații sunt bineveniți’ sau ‘putem s-o facem’ (celebra frază a Angelei Merkel – n.r.) nu și-a oferit propriile camere de oaspeți sau corturile din grădinile lor să găzduiască măcar o jumătate de duzină de imigranți”.

Și Mateschitz a adăugat:

„Chiar dacă era clar pentru toată lumea că majoritatea oamenilor (care veneau în Europa – n.r.) nu corespundeau definiției refugiatului. În orice caz, nu celei din Convenția de la Geneva.”

Patronul Red Bull a acuzat „destabilizarea Europei”, care amenință unicitatea diversității și individualității cu diferitele sale culturi și limbi”.

„Sper că nu sunt singurul care este îngrijorat că unul dintre cei mai înalți oficiali de la Bruxelles a declarat că țările care nu sunt multiculturarale ar trebui șterse de pe hartă”, a adăugat Dietrich Mateschitz, făcând o transparentă aluzie la o afirmație a vicepreșdintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, din 2015.

„Orice societate, oriunde în lume, va fi diversă în viitor – acesta este viitorul lumii”, a spus Timmermans, cerând ca țările din Estul și Centrul Europei să treacă prin aceiați tranziție demografică precum Occidentul.

Despre Corectitudinea Politică, Mateschitz a afirmat:

„Se pare că nimeni nu îndrăznește să rostească adevărul, deși toată lumea știe care este acest adevăr. Elitele vor ca cetățenii să fie înfricoșați, manipulați.”

Fondatorul Red Bull spune că există multe plăgi în Uniunea Europeană, arătându-i cu degetul pe liderii acesteia și numindu-i „așa-zisa elită intelectuală”.

„Politicile înțepenite în Corectitudinea Politică au fost impuse în numele unei auto-proclamate așa-zise elite intelectuale care nu au nimic cu care să contribuie la binele țării noastre, nici economic, nici cultural, în ciuda bunelor lor intenții.”

Mateschitz a acuzat și modul în care a fost diabolizată Rusia de cea mai mare parte a presei și a sistemului liberal occidental: „Nu am nevoie să-mi spună cineva care îmi sunt dușmanii”.

Criticând tentativele de a distruge Rusia prin sancțiuni economice, Mateschitz a arătat că „pentru Europa în ansamblul ei (această politică – n.r.) duce la pierderi de miliarde de euro”.

Cerându-i-se să comenteze despre propunerea de a interzice vălul islamic în Austria, un subiect care a încins opinia publică austriacă, patronul Red Bull a declarat: „Nu mi se pare că ar fi ceva cu adevărat important… Este o prostie să faci o problemă politică din așa ceva, când sunt chestiuni mult mai presante.”