Social
Rețetă de cartofi franțuzești. Ingredientele care o fac atât de populară
- Emma Cristescu
- 1 noiembrie 2023, 09:28
Cum se prepară o rețetă de cartofi franțuzești ca în restaurantele de lux. Această mâncare este gata rapid, iar ingredientele pe care trebuie să le folosiți nu sunt scumpe.
Foștii bucătariide la „Chefi la cuțite” au explicat cum se prepară o rețetă de cartofi franțuzești ca la restaurant. Această mâncare este foarte gustoastă și sățioasă. Trebuie să urmați câțiva pași și să pregătiți următoarele ingrediente:
- Cartofi
- 300-400 ml lapte
- 200-300 g brânză de vacă slab sărată
- Nușcoară
- 500 gr mușchi file
- Cașcaval
- 3 ouă
- 250 gr de smântână
- Sare și piper
Rețetă de cartofi franțuzești
- Cartofii se pun la fiert și apoi se taie rondele. Peste ei, se pune mușchiul file tăiat sub formă de fideluță subțire și rumenit într-o tigaie.
- Laptele, Smântâna, brânza și laptele se bat toate în același vas. Se pune sare, piper și nucșoară după gust și se toarnă peste rondelele de cartofi așezate într-o tavă de copt.
- Apoi se adaugă compoziția la cuptor. Când vedem că s-a întărit, presărăm cașcaval ras și îl lăsăm la cuptor până se topește, potrivit A1.
Cu ce puteți combina cartofii franțuzești
Foștii concurenți de la „Chefi la cuțite” au explicat și cum se face rețeta de piciorușe de copănele crispy. Aveți nevoie de câteva ingrediente:
- 8 copănele de pui
- 2 frunze dafin
- boabe de piper
- sare
- 500 gr cartofi
- 250 gr mozzarella
- 150 gr parmezan
- 3-4 ouă de găină
- pudră de usturoi
- 500 gr făină albă
- piper negru măcinat
- 300 gr pesmet aromat
- 300 - 400 ml ulei
Pentru mujdei:
- 3 căpățâni de usturoi
- 50 gr busuioc
- 8 roșii cherry
- 150 gr sos de roșii
- 150 gr iaurt grecesc
- puțin mărar verde
Pașii pe care trebuie să-i urmezi
- Se curăță cartofii, se taie în felii și se pun la fiert în apă cu o jumătate de lingură de sare. În alt vas, se pun la fiert și copanelele, cu 8-10 boabe de piper negru și 2 frunze de dafin.
- După ce au fiert cartofii se scurg, pasează și se transformă în piure. Când și copănelele au fiert, se desface carnea de pe oase și se toacă mărunt.Se amestecă într-un bol mare, carnea cu cartofii, brânza mozzarella, brânza parmezan, 1/2 linguriță piper, 1/2 lingură sare, și 1/2 linguriță pudră de usturoi. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Apoi se modelează în forme sferice, se adaugă oasele la mijloc și li se dă forma de copănele.
- Se pregătesc 3 farfurii, una cu pesmet, una cu făină de grâu și una cu ouăle batute bine cu un praf de sare.
- Se trec copănelele prin făina de grâu, apoi prin ouă, prin pesmet, iar prin ouă și iar prin pesmet. Copănelele se rumenesc frumos în uleiul încins. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Recomandările noastre