Evenimentul Zilei > Sport > Când are loc meciul meciurilor. Mike Tyson contra Evander Holyfield
Când are loc meciul meciurilor. Mike Tyson contra Evander Holyfield

Când are loc meciul meciurilor. Mike Tyson contra Evander Holyfield

Legendarul boxeur american Mike Tyson a anunţat că este pregătit să îl înfrunte pe compatriotul său Evander Holyfield, un pugilist la fel de celebru. Până acum Holyfield a câștigat ambele confruntări. Disputate cu peste 24 de ani în urmă.

Rivalitate extremă. Meciul va avea loc la Las Vegas, Nevada, în data de 29 mai, la aproape un sfert de secol de la precedentul lor duel, informează Boxingnews24.com.

„Vreau doar ca toată lumea să ştie că va fi un meci cu Holyfield„, a declarat Iron Mike, în vârstă de 54 ani. „Holyfield este un om umil, ştiu asta, este un om al lui Dumnezeu, dar şi eu sunt un om al lui Dumnezeu şi voi avea succes pe 29 mai”, a adăugat Tyson, în cursul unui live pe Instagram.

Acesta anunţ este oarecum surprinzător, în condiţiile în care Holyfield şi staff-ul său au declarat luni că negocierile cu tabăra lui Mike Tyson nu au ajuns la niciun rezultat.

„Am negociat cu bunăvoinţă în tot acest timp şi se pare că tocmai ne-am irosit timpul”, a spus Kris Lawrence, managerul lui Holyfield. Anturajul boxerului în vârsta de 58 de ani nu a confirmat încă anunţul lui Tyson, scrie Agerpres.

Este una dintre cele mai mari rivalități din istoria boxului

Ar fi al treilea meci dintre cei doi, Holyfield câștigând în primele două. Meciul va avea loc la 24 de ani de la ultima confruntare.

Ambele confruntări au fost istorice. Pe 28 iunie 1997, Mike Tyson l-a înfruntat pe Evander Holyfield într-unul dintre cele mai controversate meciuri din istoria boxului. Tyson a fost descalificat de arbitru după ce a muşcat o bucată din urechea lui Holyfield, în runda a treia a luptei care a avut loc la cazinoul MGM Grand din Las Vegas. El a primit ulterior o amendă de 3 milioane de dolari, fiindu-i retrasă totodată licenţa de boxer pentru un an.

 Momentul în care Tyson îi mușcă urechea lui Holyfield în meciul al doilea rămâne un moment de referință în istoria boxului, fiind printre altele singura descalificare de acest gen din istoria modernă a boxului, într-un meci de titlu mondial la categoria grea.