Evenimentul Zilei > Actualitate > Capitala, pregătită pentru carantină. Anunț devastator: „Este mult mai rău. Situația nu mai e sub control”
Capitala, pregătită pentru carantină. Anunț devastator: „Este mult mai rău. Situația nu mai e sub control”

Capitala, pregătită pentru carantină. Anunț devastator: „Este mult mai rău. Situația nu mai e sub control”

Bucureștiul pare că se îndreaptă către un lockdown inevitabil, din cauza exploziei de cazuri de infectare aflate în creștere.

Bucureștiul va intra în lockdown în perioada următoare, iar acest scenariu pare a fi inevitabil. Tot mai mulți specialiști vorbesc despre o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus. Realitate ce ar determina autoritățile să ia măsuri și mai radicale decât cele aprobate în prezent.

Bucureștiul pare că nu poate să evite lockdown

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a lansat un mesaj alarmant. Legat de viitorul apropiat, dar și de cel mai îndepărtat. Ce privește chiar trecerea în anul 2022. Medicul a afirmat că problema pandemiei este departe de-a fi ținută sub control. Vor urma infectări în avalanșă.

„Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide.” A declarat Emilian Imbri la TVR 1.

„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi”

Tot despre perioada critică viitoare a vorbit, marți, și Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș. „Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuși cei care se vaccinează, și cei mai mulți sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi.” A afirmat Adrian Marinescu.

„Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinați s-a văzut ca efect.” A mai spus medicul Adrian Marinescu. Recent, premierul Florin Cîțu dăduse asigurări că nu se pune problema închiderii Capitalei.