Evenimentul Zilei > Actualitate > Comuna Clinceni de lângă București, în carantină. Cât este rata de infectare
Comuna Clinceni de lângă București, în carantină. Cât este rata de infectare

Comuna Clinceni de lângă București, în carantină. Cât este rata de infectare

Marți dimineață, comuna Clinceni din județul Ilfov a intrat în carantină. Această măsură va fi aplicată timp de 14 zile, transmite prefectura Ilfov.

Comuna Clinceni a intrat în carantină de marţi dimineaţa pentru următoarele 14 zile, în urma emiterii Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov postat pe site-ul instituţiei.

Propunerea privind carantinarea comunei Clinceni a fost adoptată printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov de luni, desfăşurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Clinceni, întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov în vederea instituirii măsurii de carantină zonală, evaluare avizată şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Comuna Clinceni din județul Ilfov a intrat în carantină

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în localitatea Cliceni, judeţul Ilfov, rata de incidenţă cumulată calculată luni pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 6,14/1.000 locuitori. Mai exact, din populaţia totală de 7.508 de locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de 46.

Marți, județul Timiș rămâne pe primul loc în topul infectărilor, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori de 5,19. De asemenea, în zona roșie rămân și județele Ilfov, cu 3,61, Cluj, cu 3,29 și Brașov cu 3,13.

În București se înregistrează o ușoară creștere față de ziua precedentă, cu o rată de infectare de 3,16 față de 3,04.

Bilanț coronavirus, 9 martie, România

Până astăzi, 9 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 835.552 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

767.219 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.157. Dintre acestea, 1.126 sunt internate la ATI.