Evenimentul Zilei > Social > Beneficiile incredibile ale cărnii de pui. Motivele pentru care este recomandată în toate dietele
Beneficiile incredibile ale cărnii de pui. Motivele pentru care este recomandată în toate dietele

Beneficiile incredibile ale cărnii de pui. Motivele pentru care este recomandată în toate dietele

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că atunci când dorim să consumăm ceva sănătos și ușor apelăm la carnea de pui. Nu doar că este recomandată de medicii nutriționiști, însă ea este de mare ajutor și în sezonul rece, atunci când vorbim de răceli. Știm de la bunicii noștri că o supă de pui ne va face cu siguranță să ne simțim mai bine atunci când gripa sezonieră ne ține țintuiți la pat. Totuși, carnea de pui are mult mai multe beneficii asupra organismului.

Indiferent de modul în care o consumăm, carnea de pui este un mare beneficiu pentru organism. Ea este lipsită de carbohidrați și săracă în grăsimi. Are un raport caloric redus, dar și o putere de saturație mare, ceea ce o face de mare ajutor în diete. Acest lucru o face prima alegere atunci când vorbim despre curele de slăbire, însă carnea de pui are mult mai multe beneficii asupra organismului.

Carnea de pui este bogată în nutrienți și vitamine esențiale, ceea ce o face să fie un aliat pentru menținerea sănătății. Este ușor de digerat, un „inamic” atunci când vorbim de anemie, protejează inima, reglează nivelul de colesterol și multe altele.

9 beneficii ale cărnii de pui

1. Ajută la sănătatea ochilor – conținutul de retinol, alfa și beta-caroten și licopen, toate derivate din vitamina A, ajută la o vedere sănătoasă.

2. Menține sănătatea inimii – nivelul de homocisteină din organism este care care conduce la bolile cardiovasculare. Pieptul de pui reduce riscul apariției acestora, reușind să suprime și să țină sub control nivelul de homocisteină. Specialiștii recomandă puiul de curte, care este mult mai sănătos în comparație cu cel din galantare.

3. Sursă de proteine – carnea de pui este cea mai bună opțiune atunci când suntem în căutarea unei surse de proteine, fără conținut ridicat de grăsimi. Proteina din pui ne dezvoltă mușchii și ne ajută să ne menținem o greutate corporală sănătoasă.

4. Ține sub control masa osoasă – proteinele din carnea de pui ne protejează împotriva osteoporozei sau artritei și ne ajută în lupta împotriva pierderii masei osoase.

5. Antidepresiv natural – carnea de pui ajută și pentru sănătatea mentală. Conținutul de triptofan ne oferă un sentiment reconfortant și ne îmbunătățește starea de spirit. La acest lucru contribuie și nivelul de serotonină din creier, care crește atunci când consumăm carne de pasăre.

6. Menține vasele de sânge sănătoase – vitamina B6 oferită de carnea de pui ne stimulează metabolismul și ne menține un nivel ridicat de energie. De asemenea, ea ajută și la arderea caloriilor.

7. Carnea de pui ne asigură sănătatea dinților – acest lucru este oferit de conținutul bogat e fosfor. Acest mineral esențial este benefic și pentru sănătatea rinichilor, a ficatului sau a sistemului nervos central.

8. Reduce problemele pielii – ficatul de pui conține vitamina B2 și ne ajută să ne protejăm pielea, mai ales în sezonul rece, când aceasta devine uscată din cauza temperaturilor scăzute.

9. Ne protejează de bolile genetice – carnea de pui conține niacină, care ne protejează împotriva cancerului sau a altor boli genetice, potrivit site-ului potrivit site-ului Activebeat