Evenimentul Zilei > Social > Avertisment cumplit de la ONU: Începe foametea!
Avertisment cumplit de la ONU: Începe foametea!

Avertisment cumplit de la ONU: Începe foametea!

Directorul Programului Alimentar Mondial, David Beasley, a avertizat în repetate rânduri că “tratamentul” pentru pandemia Covid-19 n-ar trebui să fie mai periculos decât boala în sine.

Avertismentele sale n-au fost, însă, ascultate cu prea mare atenție de guvernele lumii, așa că s-a ajuns într-o situație critică. Potrivit lui Beasley, 270 de milioane de oameni riscă acum să sufere de foame.

Numărul s-ar fi dublat la nivel mondial tocmai din cauza măsurilor luate pentru stoparea pandemiei, a declarat vineri Beasley în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

„Așa cum am prezis în aprilie, numărul persoanelor care se îndreaptă  spre pragul foametei a crescut deja de la 80 milioane la 135 milioane în ultimii patru ani, în principal din cauza conflictelor provocat de oameni”, a declarant Beasley.

Directorul Programului Alimentar Mondial a adăugat că „Din cauza Covid, acum creșterea este de la 135 la 270 de milioane de oameni”. Beasley susține că perspectivele pentru 2021 sunt sumbre. Mai precis, în opinia lui,, anul viitor va fi „catastrofal”.


OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?


Potrivit șefului Programului Alimentar Mondial (PAM), numărul de oameni care se află acum în pragul foametei la nivel mondial s-a dublat din cauza pandemiei Covid-19 și a efectelor economice ale restricțiilor impuse de guvernele lumii pentru a stopa răspândirea virusului.

Beasley a subliniat că s-ar putea să nu  mai fie disponibili pentru 2021, din cauza faptului că probșlemele economice sunt din ce în ce mai mari și asta va avea ca effect întreruperea ajutorului pentru cei care mor de foame.

Avertismente repetatate, dar fără efect

Încă din aprilie 2020, Beasley a subliniat că o criză alimentară de proporții amenință țările devastate de conflicte, cum ar fi Yemenul. El a avertizat că lumea „se confruntă cu o furtună perfectă” din cauza pandemiei Covid-19 și a subliniat că,  dacă „deficiențele de finanțare și întreruperile comerțului” nu vor fi evitate „ne-am putea confrunta cu o foamete de proporții biblice într-un termen de numai câteva luni.”

Avertismentele șocante al directorului PAM este pe aceeași linie cu semnalul de alarmă tras de dr. David Nabarro de la OMS. „Carantina are o consecință pe care nu trebuie să o minimalizați niciodată îi face pe oamenii săraci din ce în ce mai săraci”, a spus Nabarro în octombrie.


Profeția teribilă a experților: Prințul Charles va aduce sfârșitul monarhiei britanice


În luna mai, și UNICEF a prezis că în 118 țări în care oamenii au venituri mici și medii, 1,2 milioane de copii cu vârsta sub cinci ani ar putea muri în următoarele șase luni din cauza problemelor economice.

Dar foametea nu pândește numai în țările din lumea a treia. Feeding America, o organizație non-profit din SUA care operează o rețea de bănci de alimente, a estimat că unul din patru copii din SUA ar putea suferi de foame până la sfârșitul anului 2020, scrie site-ul remarkboard.com. 

 

Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.