Evenimentul ZileiEVZ SpecialProfeția teribilă a experților: Prințul Charles va aduce sfârșitul monarhiei britanice

Profeția teribilă a experților: Prințul Charles va aduce sfârșitul monarhiei britanice

Profeția teribilă a experților: Prințul Charles va aduce sfârșitul monarhiei britanice
Serialul The Crown a redeschis vechile răni. Admiratorii Prințesei Diana sunt furioși că Prințul Charles ar putea urca pe tron.

La rândul lor, xperții în problemele familiei domnitoare din Marea Britanie cred că urcarea lui Charles pe tron ar fi o adevărată nenorocire.

Charles, în vârstă de 72 de ani, este cel mai bătrân print moștenitor din istoria Marii Britanii.  Marea întrebare este dacă va ajunge vreodată pe tron. Și asta nu pentru că Regina Elisabeta a II-a ar trăi veșnic, ci pentru că mai exista o posibilitate, ca Charles să-I lase pe tron pe fiul său William, în vârstă de 38 de ani. Toată lumea speculează în Marea Britanie despre ce se va întâmpla când regina nu va mai avea puterea să-și îndeplinească îndatoririle.

Ar fi o nenorocire

Autorul și expertul regal Clive Irving spune  că suverana merită mulțumiri pentru că a salvat până acum monarhia britanică, dar că aceasta s-ar putea prăbuși sub prințul Charles.

În noua sa carte („Ultima regină: bătălia de șaptezeci de ani a Elisabeta a II-a pentru a salva casa Windsor”)  Irving susține că prințul Charles va „accelera declinul monarhiei”. În opinia sa, prințul moștenitor e total nepotrivit pentru a urca pe tron și nu va face altceva decât să „accelereze abolirea monarhiei.”


Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci


„Pentru a evalua viitorul monarhiei în perioada de după regină, ar fi foarte bine să ne uităm în trecut”, susține scriitorul.

„Regina și tatăl ei, George al VI-lea, au fost excepții în dinastia Windsor care a urmat-o pe regina Victoria, sunt singurii care au fost exemplari în rolul de suverani. Edward al VII-lea, George al V-lea și Edward al VIII-lea aveau mari defecte.(…) „Edward al VII-lea era lacom și de o senzualitate scârboasă, George al V-lea a fost un om mult prea direct, mereu prost dispus și un tată dezastruos. Rezultatul a fost nepăsarea totală a moștenitorului său, Edward al VIII-lea, a cărui abdicare a afectat foarte mult monarhia”.

„Dinastia de nebuni”

Potrivit domnului Irving, prințul Charles ar însemna „o revenire” la dinastia de “nebuni” care s-a succedat pe tron înanite de domniile bunicului și mamei sale. Mai ales că incapacitatea sa ar fi văzută prin prisma  aptitudinilor extraordinare pe care le-a demonstrat regina în lunga sa domnie.

„Așadar, înainte de a putea evalua mo


dul în care William, și mai târziu George, ar putea domni, trebuie să ne întrebăm cum va arăta monarhia sub regele Charles și dacă aceasta poate supraviețui.”


Meghan și-a greșit grav calculele cu Prințul Harry. Dacă pierde și acest avantaj, îl lasă?

Problema este cât se poate de gravă și actuală, spune Irving, întrucât „toate sondajele arată că britanicii mai tineri nu consideră monarhia relevantă”.

Mai mult, există și problema costurilor. „Împreună, familia regală ocupă 15 reședințe de stat plătite din bani publici – 82 de milioane de lire sterline pe an. În contrast, Danemarca, de exemplu, alocă în jur de nouă milioane de lire familiei sale regale”.

Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Accesează: