Evenimentul Zilei > Social > OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?
OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?

OMS aruncă bomba! E vorba de vaccinarea obligatorie. Ce ne așteaptă?

Organizația Mondială a Sănătății a abordat luni, 7 decembrie, spinoasa problem a vaccinării împotriva Covid-19. Experții în sănătate au dat o serie de sfaturi clare guvernanților din întreaga lume.

Dezvoltarea vaccinurilor este „o veste bună”, a declarat Michael Ryan, directorul de urgențe sanitare de la OMS, într-o conferință de presă. Ryan a subliniat că acum este necesar să se explice mai bine „beneficiile” vaccinurilor, nu să se introducă vaccinarea obligatorie.

„Nu cred că această obligativitate este calea de urmat”, a adăugat și Kate O’Brien, directorul departamentului de imunizare și vaccinuri de la OMS. Ea a spus că  experiența ne arată că atunci când unele țări au introdus obligativitatea pentru unele vaccinuri, măsura nu a avut efectele dorite.

Cei din prima linie trebuie vaccinați

Experții OMS au afirmat, însă, că „pot exista anumite situații” în care vaccinarea ar fi necesară, dând drept exemplu „anumite locuri de muncă profesionale în spitale” .


Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci


La rândul său, șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut țărilor care intenționează să demareze campania de vaccinare “în săptămânile și lunile următoare” să-i imunizeze „cu prioritate pe cei care au cel mai mult nevoie”, deoarece numărul vaccinurilor va fi limitat în primă fază.

Prin urmare, OMS recomandă vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății care prezintă risc crescut de a contracta boala, dar și a celor mai expuși riscului de a dezvolta forme severe ale bolii din cauza vârstei lor înaintate. Pe măsură ce numărul dozelor disponibile crește, OMS recomandă, de asemenea, vaccinarea persoanelor „cu risc mai mare de boli grave din cauza istoricului lor medical și a grupurilor marginalizate cu risc mai mare”, a detaliat directorul general al OMS.

OMS are nevoie de 4,3 miliarde de dolari


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Pentru a împiedica cele mai bogate țări să cumpere toate dozele de vaccinuri care în primele luni vor fi disponibile doar în cantități limitate, OMS a instituit un mecanism numit ACT-Accelerator care ar trebui să permită distribuirea echitabilă a vaccinurilor și a altor tratamente posibile.

Pentru asta avem nevoie imediat de 4,3 miliarde de dolari, declară reprezentanții OMS, care deplânge lipsa fondurilor. „În acest moment există un decalaj prea mare între retorică și realitate … pentru ca acceleratorul  să funcționeze”, a conchis Tedros Adhanom Ghebreyesus, notează Le Figaro.

Meghan și-a greșit grav calculele cu Prințul Harry. Dacă pierde și acest avantaj, îl lasă?

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.