Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Acuzații teribile la adresa șefului OMS! Câți morți are pe conștiință
Acuzații teribile la adresa șefului OMS! Câți morți are pe conștiință

Acuzații teribile la adresa șefului OMS! Câți morți are pe conștiință

Realizatorul de televiziune Tucker Carlson de la Fox News a atacat  vehement modul în care Organizația Mondială a Sănătății a ajutat Beijingul să mușamalizeze efectele cumplite pe care epidemia de Covid-19 le-a avut în China.

Într-un rechizitoriu nemilos, Carlson l-a acuzat pe directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, că „și-a primit locul de muncă cu sprijinul chinezilor după ce a acoperit focarele de holeră în țara sa natală” .

Tedros Adhanom a respins în repetate rânduri acuzațiile  că a minimalizat epidemiile de holeră din Etiopia în 2006, 2009 și 2011, tratându-le ca „diaree acută” (un simptom al holerei).Ulterior, însă, Organizația Națiunilor Unite a precizat că multe vieți ar fi putut fi salvate dacă epidemia ar fi fost etichetată cu acuratețe drept holeră.

Dezlănțuit, Carlson l-a acuzat pe Adhanom că a stabilit standardul pentru corupție în cadrul OMS, prin faptul că, într-o declarație publică, a  felicitat China pentru răspunsul „rapid” dat epidemiei. Și asta în ciuda nenumăratelor dovezi care arătau că Beijingul  a mușamalizat izbucnirea epidemiei mai bine de o lună, a mințit despre gravitatea acesteia, iar apoi i-a redus la tăcere pe medicii care au încercat să avertizeze lumea.

Asta ca să nu mai pomenim despre faptul că autoritățile din China știau încă din decembrie că virusul se transmite de la om la om.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: