Evenimentul ZileiSocialAutoritățile au scăpat pandemia de sub control? Rafila: S-ar putea să avem 18.000 de cazuri zilnic

Autoritățile au scăpat pandemia de sub control? Rafila: S-ar putea să avem 18.000 de cazuri zilnic

Autoritățile au scăpat pandemia de sub control? Rafila: S-ar putea să avem 18.000 de cazuri zilnic
Medicul Alexandru Rafila a avertizat asupra faptului că autoritățile ar putea ține ascunse adevăratele cifre ale pandemiei.

Invitat în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, profesorul Alexandru Rafila a atras atenția că autoritățile par să fi scăpat pandemia din mână, în acest al treilea val neobișnuit de agresiv. „Este posibil ca situația la momentul actual să fie mai gravă decât bănuim. S-ar putea să avem peste 18.000 de cazuri de infecții zilnic. Situația în secțiile ATI ar putea fi îngrijorătoare”.

„Campania de comunicare a Guvernului este slabă, lipsită de empatie, de claritate și predictibilitate”

De asemenea, deputatul PSD a criticat campania de comunicare a actualei guvernări. „Această campanie de comunicare este slabă, lipsită de empatie, de claritate și predictibilitate. Oamenii au dreptate să iasă în stradă fiindcă nu li s-a explicat de ce se iau aceste măsuri, pentru cât timp și în ce scop. De asemenea, nu s-a explicat perspectiva economică a prelungirii restricțiilor, căci fiecare familie are îngrijorări legate de consecințele economice ale pandemiei. În acest fel neîncrederea va crește. În mod evident nu există un parteneriat între Guvern și populație”.

Rafila: Primele măsuri concrete ale actualului Guvern s-au luat după 90 de zile

Alexandru Rafila a mai declarat, la Digi 24: Această situație trebuia gestionată altfel de actualul Guvern, în cele peste 3 luni de când este la putere. Trebuia discutat impactul acestui val al treilea foarte grav, trebuia explicat numărul de decese, numărul de paturi astfel încât efectele să fie cât mai reduse. S-au luat măsuri de compromis, fără eficiență.

Specialistul a avut un discurs critic și la adresa activității Ministerului Sănătății și a controversatului ministru din fruntea acestei instituții. Oficialul a mai precizat că, din câte știe, la Ministerul Sănătății ar fi 6 secretari de stat. „Nu suntem ciobanul din Miorița care scrie scrisori de adio. Activitatea pe Facebook a dlui ministru (n.r. – Vlad Voiculescu), care a avut milioane de postări și comentarii, nu ține pandemia sub control. Trebuia făcută o comunicare onestă cu publicul larg”.

În finalul intervenției sale directe, deputatul PSD a precizat că magazinele esențiale trebuie ținute deschise în contextul noilor măsuri mai severe anunțate de autorități, intrate în vigoare din 28 martie.

Citește și Valul trei al pandemiei. Problema majoră cu care se confruntă România. Dezvăluiri din sistem


Accesează: