Evenimentul Zilei > Actualitate > Se anunță o perioadă critică pentru România în pandemia de coronavirus. Previziunea specialiștilor
Se anunță o perioadă critică pentru România în pandemia de coronavirus. Previziunea specialiștilor

Se anunță o perioadă critică pentru România în pandemia de coronavirus. Previziunea specialiștilor

Pandemia de coronavirus va crea probleme și mai mari, în țara noastră, în lunile următoare, după cum a anunțat un medic.

Două-trei luni teribile în pandemia de coronavirus. Se anunță vremuri grele în România, în perioada următoare. După cum a anunțat Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș. Numărul infectărilor va crește alarmant, după cum anticipează medicul.

„Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări în fiecare zi. Ce sper este să se vadă la nivelul cazurilor severe, care să scadă în momentul în care totuși cei care se vaccinează, și cei mai mulți sunt persoane vulnerabile, nu se vor mai îmbolnăvi.

Pandemia de coronavirus va crea mari probleme și în România în lunile următoare. Valul al treilea ne-a prins cu prea puține persoane vaccinate

Următoarele 2-3 luni nu vor fi ușoare, Eu cred că din iunie o să se vadă ușor-ușor, dar am spus că la sfârșit de vară mă gândesc să fie un echilibru”. A afirmat Adrian Marinescu, conform Aleph News.

Medicul a mai afirmat că odată cu avansarea campaniei de vaccinare, situația se va stabiliza. Dar, deocamdată, valul al treilea al pandemiei a găsit țara noastră cu prea puține persoane imunizate. „Din păcate, ne-a prins valul al treilea cu un număr prea mic de persoane vaccinate. În Israel, în momentul în care au avut 25 sau 30% dintre cei vulnerabili vaccinați s-a văzut ca efect.

„În a doua parte a zilei nu mai sunt locuri”

În ceea ce privește paturile de la Terapia Intensivă de la Matei Balș, Adrian Marinescu a precizat: „Sunt aproape întotdeauna ocupate, când se eliberează un loc el e deja pregătit să fie ocupat”.

Medicul a explicat exact care este problema creată de suprasolicitare. „Chiar dacă avem 30-40 de locuri în fiecare zi, 7 din 7 zile, dacă 20 de oameni sunt în camera de gardă și încă 20 se internează după, în a doua parte a zilei nu mai sunt locuri”. A mai afirmat Adrian Marinescu în emisiunea lui Marius Tucă.