Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu a răbufnit. Coaliția s-a scindat! Guvernul ar fi ascuns adevărul despre pandemie
Vlad Voiculescu a răbufnit. Coaliția s-a scindat! Guvernul ar fi ascuns adevărul despre pandemie

Vlad Voiculescu a răbufnit. Coaliția s-a scindat! Guvernul ar fi ascuns adevărul despre pandemie

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, provoacă un nou scandal în coaliția de guvernare care și așa este deja erodată de numeroase conflicte.

Un nou scandal se conturează în coaliția de guvernare după ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a lansat acuzații grave la adresa „colegilor” din PNL.

Într-un comentariu lăsat la o postare a deputatului Violeta Alexandru, Vlad Voiculescu scrie că liberalii ar fi „măsluit” datele pandemiei, înainte de alegeri, doar pentru a crea o situație favorabilă.

„La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, bineînțeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul”, scrie Violeta Alexandru, într-o postare pe rețele sociale.

„Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”, a mai scris fostul ministru al Muncii.

Replica lui Vlad Voiculescu

„Dragă Violetă, avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul. Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Astea sunt “artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne frumăm singuri căciula mințindu-ne frumos.

Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că cifrele sunt altele”, a fost comentariul pe care Vlad Voiculescu l-a postat.