Evenimentul Zilei > Actualitate > Valul trei al pandemiei. Problema majoră cu care se confruntă România. Dezvăluiri din sistem
Valul trei al pandemiei. Problema majoră cu care se confruntă România. Dezvăluiri din sistem

Valul trei al pandemiei. Problema majoră cu care se confruntă România. Dezvăluiri din sistem

Medicul Șerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI. spune că, deși lucrurile sunt destul de dificile în această perioadă, situația epidemiologică se va îmbunătăți.

Medicul Șerban Bubenek, despre valul trei al pandemiei.

Valul trei al pandemiei COVID-19 este mai dificil decât cele din trecut, însă situația se va îmbunătăți. Declarația îi aparține medicului Șerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de ATI. Potrivit spuselor sale, „există luminiţa de la capătul tunelului în acest al treilea val al pandemiei COVID”.

„N-o vedem, dar știm că există această luminiță. Avem de trecut acest al treilea val, Din păcate a venit pe o coadă de pacienți grav care au populat secțiile ATI și a lovit în această perioadă când secțiile erau la două treimi din capacitatea ocupată”, a declarat preşedintele Societăţii Române de ATI.

Medicul Șerban Bubenek a făcut aceste declarații într-o emisiune la Antena 3. El a precizat că în ciuda tuturor lipsurilor și a problemelor, România s-a descurcat mai bine decât alte state, în această perioadă de pandemie.

„Nu am văzut în România acele scene apocaliptice din Franţa, Spania, Italia, cu cozi de ambulanţe în curtea spitalului sau pe strada spitalului, ori bolnavi care să stea pe bordură legaţi de o butelie de oxigen”, a spus prof. dr. Şerban Bubenek.

„Deci, împotriva tuturor previziunilor, sistemul s-a comportat nesperat de bine”

Medicul Șerban Bubenek, despre valul trei al pandemiei

Potrivit spuselor medicului Șerban Bubenek, sistemul medical s-a comportat foarte bine, în această perioadă, în plin val trei al pandemiei COVID. Aceasta în ciuda tuturor previziunilor care anunțau că sistemul se va prăbuși din cauza numărului foarte mare de îmbolnăviri.

Medicul a precizat că în acest moment problema cu care se confruntă sistemul medical nu mai este lipsa echipamentelor, ci a personalului medical. În acest context, Șerban Bubenek a declarat că după măririle de salarii din 2018, medicii au încetat să mai plece în străinătate și au rămas în țară.

„Măririle de salarii din 2018 au întrerupt exodul medicilor, chiar dacă în străinătate, salariile sunt mai mari”, a observat prof. dr. Şerban Bubenek.