Aperitive de post. Cea mai gustoasă salată de vinete

Aperitive de post. Cea mai gustoasă salată de vinete Salata de vinete. Sursa foto: Dreamstime.com

Te poți bucura din plin și în zilele de post de aperitive delicioase, pregătite fără proteină animală. Acestea sunt ideale pentru mesele festive.

Postul Crăciunului este mult mai permisiv decât cel al Paștelui. Astfel, în această perioadă, credincioșii care țin post se pot bucura de mai multe zile cu dezlegare la pește. În restul timpului, mesele zilnice pot fi la fel de pline de savoare, chiar dacă nu includ lapte, ouă sau carne. Iată o selecție de aperitive de post cu ajutorul cărora îi impresiona pe cei dragi.

Aperitive de post. Salată de vinete cu maioneză

Delicioasa maioneză de post va îmbogăți gustul salatei de vinete. Aceasta poate fi folosită în numeroase aperitive de post pregătite în casă. Pentru început ai nevoie de două vinete coapte pe care să le toci mărunt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Maioneza de post se prepară din următoarele ingrediente:

50 ml lapte de soia; 100 ml ulei de floarea soarelui; zeamă de lămâie; o linguriță de muștar; sare/piper.

Îți de laptele de soia se adaugă treptat cei 100 ml de ulei de floarea-soarelui, mixând compoziția cu ajutorul unui blender. Maioneza va fi gata în mai puțin de trei minute, astfel aceasta poate fi folosită cu succes în numeroase aperitive de post.

Peste vinetele tocate adaugă maioneza și amestecă până vei obține o compoziție omogenizează. Pentru un plus de gust, în salata de vinete de prost se poate adăuga și ceapă tocată.

Salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Salata de conopidă cu maioneză și usturoi este o adevărată delicatesă. Aceasta poate fi inclusă în selecția de aperitive de post în cadrul meselor festive. Totodată,  preparatul poate constitui un mic dejun delicios pentru întreaga familie.

1 conopidă; 3-4 linguri de maioneză; pătrunjel verde; usturoi; sare/piper

Conopida se fierbe pentru 10-15 la foc mediu, în apă cu sare. După ce aceasta s-a fiert, se taie în bucățele mici. Separat, toacă usturoiul și pătrunjelul verde. Adaugă și maioneza de post și omogenizează compoziția. Salata de conopidă poate fi servită cu pâine prăjită.

Aperitive de post. Cea mai gustoasă salată de vinete

Conopidă cu maioneză. Sursa foto: Dreamstime.com

Aperitive de post. Pastă de măsline

Un preparat deosebit, pasta de măsline, denumită și tapenada, are un gust aparte. Aceasta face parte din categoria celor mai rafinate aperitive de post. Pregătirea pastei de măsline necesită un proces mai complex. Măslinele trebuie să fie lăsate în apă pentru minim 24 de ore. În acest mod, sarea va fi eliminată, iar preparatul final va fi unul absolut delicios.

Aperitive de post. Cea mai gustoasă salată de vinete

Pastă de măsline/Tapenadas. Sursa foto: Dreamstime.com

Folosește măsline kalamata și începe prin a le lăsat în apă rece pentru 2 zile.

300 grame de măsline; 2 linguri ulei de măsline; o linguriță de zeamă de lămâie; boia de ardei; sare/piper.

Pentru un preparat rafinat, măslinele se toacă foarte fin cu ajutorul unui cuțit. Poți folosi un mixer vertical pentru acest proces. Amestecă toate ingredientele pentru 2 minute. Pasta de măsline se poate păstra la frigider timp de 1-2 săptămâni.