Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au explicat cum se prepară rețeta de post preferată a lui Arsenie Boca. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru această mâncare.
Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au detaliat cum se prepară rețeta de post preferată a lui Arsenie Boca. Este vorba de supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Pentru această delicatesă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 felii de pâine
- 5 lingurițe de ulei de măsline
- 3 cartofi albi, mari
- 3 căței de usturoi
- 2 cepe
- 2 ramuri de rozmarin
- 1 litru de supă de legume
- Sare, după gust
Rețeta de post preferată a lui Arsenie Boca
- Spălați bine cartofii și curățați-i de coajă. Tăiați-i în cuburi potrivite. Tocați ceapa fin și zdrobiți cățeii de usturoi.
- Puneți cartofii la fiert în apă cu puțină sare, timp de aproximativ 10 minute. Încingeți uleiul de măsline într-o oală și căliți ceapa până devine aurie.
- Apoi, adăugați usturoiul zdrobit și o ramură de rozmarin. Scurgeți bine cartofii și adăugați-i în oală, amestecându-i cu ceapa și usturoiul. Turnați supa de legume caldă și lăsați la fiert la foc mic timp de 20 de minute.
- Acum trebuie să pregătiți pâinea prăjită cu usturoi. Tăiați pâinea și ungeți fiecare felie cu ulei de măsline. Frecați cu usturoi și rozmarin, apoi coaceți-le la cuptor timp de 10 minute, până devin crocante.
- Puneți supa într-un blender și paseazăți până obțineți o pastă omogenă. Este indicat să serviți supa fierbinte, alături de felii de pâine prăjită cu usturoi. Asta este tot. Poftă bună!
Rețeta călugărilor de la mănăstirea ctitorită de Arsenie Boca
Și călugării de la mănăstirea ctitorită de Arsenie Boca au explicat cum se face o rețetă gustoasă de post. Este vorba de cea de ardei umpluți. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 7 ardei graşi
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 150 g orez
- 3 roşii
- boia de ardei dulce
- piper, sare
- 50 ml ulei
- 1 lingură de făină
- 1 linguriţă de vegeta
- pătrunjel
Aveți de respectat câțiva pași
- Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.
- Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii. Apoi, adăugăm sare, piper după gust.
- Umplem ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii. Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic.
- La final, dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt și gata.