Turist fără geamantan. Destinații de vacanță unde nu e nevoie de bagaje

Sursa foto: Dreamstime

Turiștii mai comozi, cărora nu le place să ia în călătorie bagaje voluminoase, pot încerca mai multe destinații de vacanță unde li se pune la dispoziție tot ce au nevoie. Vacanța fără bagaje are și efecte benefice asupra mediului înconjurător, dat fiind că un mijloc de transport care transportă o greutate mai mică emite mai puține emisii de carbon.

Consultanții în turism au conceput o listă cu destinații de vacanță pentru cei cărora nu le place să care foarte multe bagaje. Operatorii de turism îi îndeamnă pe turiști să împacheteze mai puține bagaje și să se lase purtați de aventură într-o destinație în care pot găsi aproape orice au nevoie.

Pare să fie un nou trend, în acord cu măsurile de protecție a mediului, dat fiind că odată ce călătorim cu mai puține bagaje, greutatea mijloacelor de transport se reduce și produc mai puține noxe și emisii de carbon nocive pentru mediul înconjurător.

Iată câteva destinații de vacanță, propuse de operatorii de turism celor care doresc să călătorească fără bagaje.

Avantaje pentru cei care aleg Japonia

Industria turismului din Japonia în colaborare cu liniile aeriene Japan Airlines au lansat un program pilot destinat călătorilor din străinătate. Prin intermediul companiei aeronautice, aceștia au posibilitate să-și închirieze în avans hainele necesare șederii în țară. Iar turiștilor nu le mai rămâne decât să-și împacheteze lenjeria intimă și trusa de toaletă.

Servicii speciale pentru turiștii în Alpi

Turiștii care preferă să meargă iarna la schi în stațiunile din Franța, Elveția sau Austria, au la dispoziție servicii noi. Stațiunile și companiile de închiriere dau posibilitatea celor interesați să închirieze echipament de schi, astfel încât să nu mai fie nevoiți să-și care schiurile și costumele după ei, scrie BBC.

Pentru cei dornici să călătorească cu trenul sau cu alte mijloace de transport în comun, serviciul SkiGala reprezintă deja un succes. Acesta este implementat de la Verbier, în Elveția, până în stațiunile din Austria.

Orașul Dubrovnik nu mai permite valizele cu rotile

În Dubrovnik, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Croația, autoritățile iau în considerare interzicerea valizelor cu rotile trase pe străzi. Motivul este legat de conservarea instrastructurii care se deteriorează din cauza celor care își trag valizele după ei.

Această măsură a fost preluată de la venețieni, cei dintâi care au îndrăznit să o aplice, încă din 2014. De altfel pentru cei care nu știu, Dubrovnik este o fostă colonie a Republicii Veneția, de la începutul Evului Mediu, folosită ca bază navală.

În Africa de Est turiștii rămân fără bagaje

Cei care preferă aventura pe continentul african, în destinații de safari din Kenya, Tanzania și Uganda, trebuie să știe că există o polirică în cee ace privește bagajele. Turiștilor li se recomandă să nu-și ia la ei decât strictul necesar pentru călătorie, conform Aleph News.