Evenimentul Zilei > Social > Alexandru Arșinel, aplaudat pentru ultima oară. Actorul a fost înmormântat la cimitirul Bellu
Alexandru Arșinel, aplaudat pentru ultima oară. Actorul a fost înmormântat la cimitirul Bellu

Alexandru Arșinel, aplaudat pentru ultima oară. Actorul a fost înmormântat la cimitirul Bellu

Alexandru Arșinel a fost înmormântat, duminică, la Cimitirul Bellu. Au răsunat ultimele aplauze pentru regretatul actor, decedat pe data de 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Marele actor și-a dat ultima suflare la Spitalul Universitar de Urgență din București, acolo unde se afla internat de două săptămâni.

Actorul Alexandru Arşinel a murit, joi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, la vârsta de 83 de ani. El se afla internat acolo de două săptămâni şi era intubat.

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate. Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrjiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Pe 4 iunie, Alexandru Arșinel a împlinit 83 de ani și și-a serbat ziua de naștere împreună cu familia. Imposibila dorință a actorului era legată de Stela Popescu: visa să fie iarăși cu ea pe scenă.

Acesta declara că starea lui de sănătate nu s-a îmbunătățit, dar că se bucură de fiecare moment din viața lui. Alexandru Arșinel a mai povestit că marea sa dorință este să se întâlnească cu toată familia și să se gândească la momentele petrecute cu Stela Popescu.

Soţia actorului, Marilena, a venit în scaunul cu rotile, însoțită de cei doi fii. Printre cei prezenţi la slujba de înmormântare au fost colegii actorului: Adrian Enache, Aurelian Temişan, Vasile Muraru, Gheorghe Turda, informează Ziare.com.

Ultimele dorințe ale lui Arșinel

Marele actor a murit joi, la vârsta de 83 de ani. Ultimele sale dorințe pe care și le-a exprimat chiar de ziua sa de naștere au fost legate de familie și de cariera sa. El visa să mai fie încă o dată pe scenă cu actrița Stela Popescu, partenera sa. De asemenea, el a mai povestit că marea sa dorință este să se întâlnească cu toată familia și să se gândească la momentele petrecute cu Stela Popescu.

„De ziua mea am ceea ce îmi doresc. O întâlnire cu toată familia. Nu doar copiii, ci și cu nepoții. Ei au inițiat asta, iar eu sunt chiar bucuros că ne strângem toți, în jurul unei mese, să stăm de vorbă, așa, ca o familie. Nici nu mai vreau vreun cadou, dacă îi am alături pe ei, sunt bucuros, mă simt bine”, spunea regretatul actor.

Apropiații actorului au rămas profund îndurerați de pierderea actorului. Mirela Vaida a menționat că nu o să accepte niciodată că Arșinel nu o să mai fie, iar Vasile Muraru a menționat că pierderea lui este una uriașă pentru teatrul românesc, transmițând familiei cele mai sincere condoleanțe.