Zece alimente pe care este recomandat să nu le ții în frigider. Cum trebuie păstrate
- Iulia Moraru
- 4 august 2022, 00:01
Frigiderul e aliatul nostru atunci când vine vorba de a păstra alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp, în special pe timpul verii. Există alimente care însă nu trebuie ținute la rece, pentru că există riscul de a se strica mai ușor sau de a-și pierde din proprietăți.
Fie că vorbim de schimbarea texturii sau gustului, e indicat ca unele fructe și legume să fie păstrate în afara frigiderului.
Nu mulți știu că în frigider există anumite condiții de temperatură și umiditate ce pot afecta semnificativ textura unor alimente.
Iată o listă cu zece alimente pe care n-ar trebui să le păstrezi niciodată în frigider.
Mierea
Mierea nu se strică niciodată, de aceea nu e nevoie sa fie ținută în frigider. Trebuie doar să o păstrezi bine închisă ca să nu pătrundă aer înăutru.
Pâinea
Pâinea lăsată în frigider își schimbă textura și devine mai tare. Totuși, o poți păstra în frigider dacă nu o poți consuma, într-o pungă de hartie.
Ceapa
Umezeala din frigider va înmuia ceapa și o va face chiar să capete mucegai. Este recomandat ca aceasta să fie pusă într-un loc întunecat și uscat.
Cafeaua gata preparată
Cafeaua preparată și ținută în frigider își poate pierde gustul mai repede și chiar poate să capete gustul alimentelor lângă care stă. Mai degrabă, pune cafeaua într-un loc uscat și întunecat.
Busuioc
Busuiocul riscă să înghețe dacă-l ții în frigider. Acesta se va înmuia și vesteji. Cel mai indicat este să fie păstrat într-un vas cu apă, în bucătărie.
Usturoi
Usturoiul va începe să încolțească dacă îl lași în frigider. Poate chiar să dezvolte mucegai.
Banane
Dacă sunt ținute la frigider, bananele se vor înnegri mult mai repede. Cel mai indicat este să înfășori bananele individual în plastic ca să le păstrezi proaspete mai mult timp.
Avocado
Ai cumpărat un avocado tare și necopt? Nu-l pune în frigider, ci ai degrabă păstează-l într-o pungă de hârtie, alături de o banană sau un măr ca să-i grăbești coacerea.
Uleiul de măsline
Uleiul de masline se va îngrosa și va căpăta o culoare mată dacă îl ții la frigider. Doar uleiurile de nuci trebuie refrigerate.
Cartofi
Cartofii păstrați în frigider se vor îndulci și vor deveni „nisipoși” din cauză că temperaturile scăzute transformă amidonul în zaharuri. Pastrează-i într-o pungă de hârtie, într-un loc uscat, dar nu rece, potrivit doctorulzilei.ro.