Evitați să puneți pepenele roșu în frigider. Efectele sunt nefaste, fructul își va pierde toată savoarea și proprietățile

Evitați să puneți pepenele roșu în frigider. Efectele sunt nefaste, fructul își va pierde toată savoarea și proprietățilePepene roșu. Sursa foto: Dreamstime.com

Printre cele mai consumate fructe în perioada estivală se numără pepenele roșu. Acest fruct poate fi mâncat în multiple forme și este extrem de sănătos, mai ales că are, în procent de 92 la sută, apă. Deși este bogat în antioxidanți și vitamine, pepenele roșu ar putea să își piardă din toate aceste beneficii, dacă îl lași la rece după ce l-ai cumpărat.

Pepenele roșu este bogat în antioxidanți și aminoacizi și ajută organismul să funcționeze corect și eficient. Aminoacizii reprezintă baza proteinelor, care iau parte la asigurarea tuturor funcțiilor vitale corpului uman.

În plus, pepenele roșu este și o sursă importantă de beta-caroten și vitamina C. Poți ajunge în situația de a nu beneficia, totuși, de acestea. Organismul tău ar putea să consume, practic, aproape doar apă atunci când depozitezi incorect pepenele roșu.

Ce se întâmplă cu pepenele dacă îl lași în frigider

Potrivit National Watermelon Promotion Board, dacă pepenele roșu este depozitat întreg la frigider, i se va schimba aroma, textura, precum și culoarea.

Cel mai bine este ca pepenele roșu să fie depozitat la temperatura camerei, la care va rezista până la zece zile. Există, însă, două situații când se permite depozitarea pepenelui la frigider, și anume atunci când a fost deja refrigerat și după ce a fost tăiat felii.

Temperaturile reci influențează calitatea nutrienţilor

Cu toate acestea, refrigerarea pepenelui roșu presupune mult mai mult decât pierderea gustului natural și a culorii fructului. Potrivit unui studiu realizat de USDA Agriculture Research Service, temperaturile reci din frigider afectează și nivelul nutrițional al pepenelui roșu.

Astfel, nivelurile de antioxidanți sunt mai mari într-un pepene roșu păstrat la temperatura camerei.

Medical News Today explică faptul că nivelul de licopen este cu 20% mai mare, dacă fructul nu este păstrat la rece. De asemenea, nivelurile de beta-caroten se dublează și ele. Așadar, atunci când mergeți la cumpărături și vă întoarceți acasă cu pepene roșu, aveți grijă să-l păstraţi la temperatura camerei. Nimeni nu ar dori să consume un fruct mai puțin delicios și nutritiv, potrivit timpul.md.

3 august, ziua pepenelui verde

În fiecare an, pe 3 august este sărbătorit acest aliment minune care este pepenele verde (#WatermelonDay), din care există peste 1.200 de soiuri.

Denumirea sa ştiinţifică este citrullus lanatus şi face parte din familia de dovlecei Cucurbitaceae, alături de castraveţi şi dovlecei. Pepenele roşu şi roz poate fi cel mai comun, dar poate fi şi alb, galben şi portocaliu. Se găseşte în diferite dimensiuni, cu sau fără seminţe, informează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News