Ce nu știați despre banane. Secretele dezvăluite de dieteticieni

Ce nu știați despre banane. Secretele dezvăluite de dieteticieni Sursa: Arhiva EVZ

Bananele fac parte integrantă din experiența umană la fel ca și călătoriile sau comerțul, spun nutriționiștii. Simplul fruct galben are o multitudine de beneficii pentru sănătate atunci când îl decojiți.

Efectele pozitive pe care bananele le pot avea asupra sănătății intestinelor sunt destul de bine cunoscute, dar nutriționiștii spun că sănătatea intestinelor este departe de a fi singurul bonus pe care această gustare de sine stătătoare îl are de oferit. Potrivit experților, încorporarea intenționată a bananelor în dieta dvs. ar putea duce la câștiguri de sănătate în multe domenii.

Aspectul pielii se poate îmbunătăți

Lisa Richards, nutriționistă și autoare a cărții The Candida Diet, a explicat că o banană medie conține 13% din necesarul zilnic de mangan - un procent destul de mare pentru o gustare atât de mică și ușoară:

„Aportul de mangan poate însemna îmbunătățirea aspectului pielii, deoarece "manganul este esențial pentru fabricarea colagenului, care creează un aspect tânăr și protejează împotriva daunelor provocate de radicalii liberi care pot duce la apariția ridurilor. Așa că uitați de rutina scumpă de îngrijire a pielii; începeți să investiți în schimb în banana”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colonul tău îți va mulțumi

John Fawkes, consilier nutrițional și editor general la site-ul de wellness The Unwinder, a subliniat un studiu din 2017 publicat în Nutrition Bulletin care a constatat că bananele au ceva numit „amidon rezistent". În timp ce amidonul poate suna ca un aspect negativ - în general, ceva ce încercăm să evităm să consumăm în exces, acest amidon rezistent „ajută de fapt la generarea producției de acizi grași cu lanț scurt", potrivit lui Fawkes.

El a explicat că acizii grași cu lanț scurt „joacă un rol vital în sănătatea colonului", așa că, cu cât generați mai mult, cu atât mai sănătos va fi colonul dumneavoastră".

Puteți evita crampele musculare

„Bananele conțin electroliți esențiali care pot ajuta la menținerea corpului hidratat și echilibrat. Atunci când organismul își pierde echilibrul legat de mineralele noastre, putem începe să ne confruntăm cu efecte secundare negative, cum ar fi crampele musculare”, a spus Lisa Richards.

Ceea ce înseamnă, în esență, că toți acei ani în care ați mâncat banane pe marginea meciurilor de liceu nu au fost în zadar.

Pot echilibra sarea pe care o mănânci

Celine Beitchman, director de nutriție la Institutul de Educație Culinară, a explicat că nivelurile de potasiu pentru care sunt cunoscute bananele sunt cruciale pentru sănătatea generală a alimentației, mai ales dacă te încarci cu sare în alte zone.

„Bananele sunt o sursă bogată de potasiu, care este un nutrient esențial care ajută la combaterea efectelor negative ale sodiului", a explicat ea. Dr. Chun Tang de la Pall Mall Medical a subliniat beneficiile potasiului, adăugând că „a avea un nivel bun de potasiu în alimentație este excelent pentru sănătatea inimii și pentru tensiunea arterială, ajutând la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale și boli de inimă".

Te pot ajuta să slăbești

Potrivit nutriționistului Mary Wirtz, „bananele au reputația notorie de a fi bogate în zahăr și bogate în calorii în comparație cu alte fructe".

Dar, în ciuda acestei reputații aparent negative, fructul poate ajuta, de fapt, la controlul greutății, datorită conținutului de fibre și antioxidanți.

Danielle Drapeau, fondatoarea Shaping Young Tastebuds și Certified Health Coach, a susținut acest lucru: „Bananele sunt bogate în fibre, care încetinesc digestia pentru a vă face să vă simțiți sătui mai mult timp și vă vor normaliza mișcările intestinale. Acest lucru face ca o banană să fie lucrul perfect pe care să îl luați atunci când sunteți între mese!"