„Vladimir Putin va câștiga războiul”. Avertismentul unui președinte îngheață Europa

„Vladimir Putin va câștiga războiul”. Avertismentul unui președinte îngheață Europa Andrzej Duda lansează o procedură de graţiere a doi deputaţi membri ai partidului său. Sursa foto: PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Polonia prin vocea președintelui Andrzej Duda a fost unul dintre statele care au susținut cel mai mult Ucraina de la începutul războiului declanșat de Rusia. Liderul de la Varșovia a spus că Vladimir Putin ar putea câștiga conflictul armat în curând.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost încă de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei. Liderul de la Varșovia a declarat că mai multe echipamente militare trebuie trimise în țara invadată pentru ca trupele rusești să nu câștige conflictul armat. „Ucraina nu are infrastructură militară modernă, dar au oameni! Dacă nu trimitem echipamente militare în Ucraina în următoarele săptămâni, Putin ar putea câștiga”, a declarat Duda.

Șeful Marelui Stat Major al Armatei Poloneze, Rajmund Tomasz Andrzejczak, a spus că nu este surprins de modul în care trupele rusești luptă în Ucraina. El a avertizat toate statele din Occident nu trebuie să subestimeze Rusia. Mai mult decât atât, Andrzejczak consideră că armata lui Putin nu trebuie comparată cu standardele occidentale pentru că soldați ruși nu fug când întâmpină greutăți. Generalul polonez a mai adăugat că trupele rusești au trecut peste cele mai dificile obstacole doar pentru a-și atinge scopul.

Andrzej Duda a reacționat față de amenințările Rusiei la adresa Poloniei

Președitele polonez a comentat și amenințările tot mai dese venite din partea Rusiei la adresa țării sale. Moscova a lansat atacuri la adresa Varșoviei pe fondul asistenței oferite Ucrainei. „Rusia va primi un răspuns rapid și decisiv în cazul unui atac asupra Poloniei. Varșovia este membră a Alianței Nord-Atlantice, așa că vom vorbi despre o reacție colectivă”, a declarat Andrzej Duda.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul polonez a amintit de momentul în care toți aliații NATO s-au alătura Statelor Unite pentru a lupta împotriva terorismului, în 2001. Tot mai multe amenințări au venit di npartea Moscovei, mai ales, de când a fost declanșat războiul din Ucraina. Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că are intenția de „a ajunge la granițele Poloniei”. „Vom străpunge și vom ajunge în Polonia”, a mai adăugat el. Kadîrov a subliniat că Varșovia nu va avea nicio posibilitate de a riposta în fața unui posibil atac, potrivit Mediafax.