Evenimentul Zilei > International > Andrzej Duda, anunț cu privire la vizita președintelui SUA în Europa Centrală. Biden și Zelenski s-ar putea întâlni în Polonia
Andrzej Duda, anunț cu privire la vizita președintelui SUA în Europa Centrală. Biden și Zelenski s-ar putea întâlni în Polonia

Andrzej Duda, anunț cu privire la vizita președintelui SUA în Europa Centrală. Biden și Zelenski s-ar putea întâlni în Polonia

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat miercuri că Joe Biden va efectua o vizită în Europa Centrală cel mai probabil în luna februarie, dar nu s-a stabilit încă data.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, spune că Joe Biden ar putea să efectueze o vizită în Europa Centrală în luna februarie. De asemenea, președintele Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni cu președintele american la sfârșitul lunii februarie, în timpul vizitei acestuia din urmă în Polonia.

„Cel mai probabil, preşedintele (american) va veni în partea noastră de Europă în luna februarie”, a afirmat Duda în cursul unei conferinţe de presă susţinute la Riga, în Letonia, unde se află într-o vizită de lucru.

Vizita lui Joe Biden în Ucraina nu este în prezent luată în considerare

După cum relatează John Kirby, Coordonator pentru Comunicații Strategice la Consiliul Național de Securitate de la Casa Albă, președintele SUA nu a abandonat ideea de a vizita Ucraina, dar nu există planuri deocamdată.

Potrivit European Pravda, este probabil ca vizita lui Joe Biden în Polonia, la sfârșitul lunii februarie, să fie însoțită de sosirea lui Volodimir Zelenski. În prezent, orașele Rzeszow și Varșovia sunt luate în considerare pentru o potențială întâlnire.

„Președintele ucrainean va prezenta un plan de pace și va cere o conferință internațională cu privire la Ucraina”, a declarat ziarului o sursă diplomatică de la Kiev despre planurile de discuții. Volodimir Zelenski va aduce în dezbatere și subiectul garanțiilor de securitate pentru Kiev, a adăugat sursa.

Nu se ştiu încă ţările pe care le va vizita Joe Biden

Andrzej Duda: „Partea noastră de Europă înseamnă Europa Centrală … aceasta este o zonă care se întinde din România până în Estonia”, a mai spus preşedintele polonez, indicând că pe moment este dificil de spus concret care sunt ţările pe care Joe Biden le va vizita cu acest prilej.

Deocamdată, „nu avem astfel de informaţii”, a mai adăugat președintele polonez.

Potrivit rapoartelor presei, Biden are în vedere o vizită în Europa pentru a sprijini Ucraina cu ocazia aniversării invaziei ruse. Mai exact, Joe Biden ia în considerare efectuarea unei vizite în Europa pentru a reafirma sprijinul pentru Ucraina cu ocazia împlinirii unui an de la declanşarea invaziei ruse în această ţară, scrie pravda.com.