Evenimentul Zilei > Social > Vestea momentului pentru zeci de mii de români despre Euthyrox şi Siofor
Vestea momentului pentru zeci de mii de români despre Euthyrox şi Siofor

Vestea momentului pentru zeci de mii de români despre Euthyrox şi Siofor

Vlad Voiculescu, mesaj pentru sute de mii de români! Medicamentele Euthyrox şi Siofor ajung în România. Dar nu se ştie când se vor găsi în farmacii.
Vlad Voiculescu, mesaj pentru sute de mii de români! Medicamentele Euthyrox şi Siofor ajung în România. Dar nu se ştie când se vor găsi în farmacii. Ministrul Sănătăţii a anunţat că a semnat ordinele, şi că vor fi în cantităţi suficiente pentru pacienţi.
Criza Euthyrox și Siofor s-a sfârşit, cel puţin asta a anunţat ministrul.  Medicamentele Euthyrox și Siofor se vor găsi în farmaciile românești.  Aproximativ 500.000 de români suferă de afecțiuni tiroidiene, conform informațiilor oficiale și cei mai mulți depind de tratamentul cu Euthyrox.

Vlad Voiculescu, mesaj pentru sute de mii de români!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dat garanşii că vor sosit aceste medicamente în curând în România. Şi că vor cantităţi suficiente de Euthyrox şi Siofor.

Precizările au fost făcute în contextul în care pe piaţă există un deficit de astfel de medicamente. Acestea sunt folosite de bolnavii cu afecţiuni tiroidiene şi de cei cu diabet.

„Euthyrox şi Siofor. Am semnat ordine prin care acestea vor sosi în România foarte curând în cantităţi suficiente pentru pacienţii noştri”, a spus Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Euthyrox şi Siofor se vor găsi în farmaciile din România

Anunţul a fost făcut în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii simple pe Sănătate. „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor!”, care a fost iniţiată de 109 deputaţi PSD.

Euthyrox este un medicament esențial în tratarea pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne a adultului.

Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților cu cu cancer tiroidian. Levotiroxina sodică, substanţa activă din Euthyrox, este un hormon tiroidian de sinteză utilizat în tratamentul afecţiunilor glandei tiroide. Are un efect similar cu cel al hormonilor naturali.

Criza Euthyrox a început încă de la începutul lunii ianuarie

Ministerul Sănătății a emis un ordin care a stabilit un nou preț de import pentru acest medicament. Noul preț aprobat, a fost mai mare decât cel anterior. Astfel, au putut fi importate o cantitate de 400.000 de cutii de Euthyrox. Mai multe detalii puteţi citi AICI.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.