Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Voiculescu promite anchetă după decesul bărbatului ars în Belgia. Controale la 3 spitale
Vlad Voiculescu promite anchetă după decesul bărbatului ars în Belgia. Controale la 3 spitale

Vlad Voiculescu promite anchetă după decesul bărbatului ars în Belgia. Controale la 3 spitale

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a promis că se va face o anchetă în cazul bărbatului ars, care a murit la spitalul din Belgia.

Vlad Voiculescu promite o anchetă amplă pentru a stabili cum a murit bărbatul din Belgia.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că s-a implicat personal în transferul pacientului cu arsuri care a murit în Belgia, desemnând în acest sens un secretar de stat şi în baza unui protocol.

„Corpul de control va face câteva cercetări în acest moment, verifică pe baza datelor medicale, datele medicale nu se schimbă de la o zi la alta.

Corpul de control nu poate să schimbe ceva ce s-a făcut sau nu bine pentru acest pacient.

Exact în momentul în care am aflat, m-am implicat personal ca acest pacient să fie transferat urgent într-un loc în care sa poată fi tratat.

Implicarea personală înseamnă că am desemnat un secretar de stat şi l-am sunat pe dr. Raed Arafat.

Pentru că DSU se ocupă. Conform unui protocol între DSU şi Ministerul Sănătăţii, verifică dacă exista locuri în străinătate. Se ocupă de transferul pacientului”, a explicat Voiculescu.

El a adăugat că este vorba despre un protocol semnat între DSU şi Ministerul Sănătăţii de mai bine de 6 luni.

Conform acestuia se verifică dacă există locuri în străinătate în vederea transferului unui pacient.

Anchetă amplă promisă de Vlad Voiculescu în cazul pacientului din Belgia

„M-am implicat încercând să grăbesc transferul pacientului. L-am sunat pe dr. Arafat, m-am interesat de ce nu l-a transferat şi m-am asigurat că va fi transferat.

Procedura este foarte clară, stabilită. Pacientul, dacă nu poate fi tratat în România, trebuie să fie transferat cât mai curând în străinatate.

Problema, dacă am înţeles eu bine, problema de fond este că în străinatate nu există foarte multe locuri în care aceşti pacienţi să fie transferaţi, pe de o parte de criza COVID şi există şi alte motive.

În cazul de faţă, am înţeles ca a fost mai întâi o problemă legată de locul în care să fie transferat şi a existat o problemă legată de avionul de la DSU, care a fost rezolvată în câteva ore”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Bărbatul de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţa corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime şi care a fost transferat la un spital din Belgia a murit, a informat luni Ministerul Sănătăţii.

Pacientul fusese transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Apoi, în data de 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Pe 28 ianuarie 2021 trebuia transferat în străinătate, dar zborul a fost anulat.

A doua zi a fost transferat la Centre des Grands Brules – IMTR , Belgia, arată Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.